header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

"Korejské řešení" pro Evropu

Západní imperialismus si uvědomil své postupné porážky v Německu, Číně, Koreji, Vietnamu, Sýrii a nyní na Ukrajině. Stejně jako rozdělil Německo, Čínu a Koreu, odepsal jako prohru i rozdělení Ukrajiny a doufá, že přežije, když studenou válku ještě o něco prodlouží.

Konference o obnově Ukrajiny v Londýně znamená přechod do nové fáze války proti Rusku: USA, NATO a EU nejenže pokračují ve vyzbrojování kyjevských sil, ale připravují se na to, aby se Evropa stala frontovou linií dlouhodobé konfrontace s Ruskem. Existuje několik vodítek, jak by mohl tento plán vypadat:

1) Vytvořit v Evropě vojenskou demarkační linii, podobnou té, která již 70 let rozděluje Korejský poloostrov, formálně demilitarizovanou příměřím s Ruskem.

2) Umístit Ukrajinu, formálně ponechanou mimo NATO, "pod kuratelu" Polska, které by tam na oficiální žádost Kyjeva trvale rozmístilo vlastní vojenské síly spolu se silami tří pobaltských republik a případně dalších zemí NATO.

Proto je třeba provést "obnovu Ukrajiny", která by měla stát 400 až 1000 miliard dolarů. V této souvislosti Evropská unie - která letos vyčlenila 18 miliard eur na výplatu platů, důchodů a veřejných služeb na Ukrajině - vyčleňuje dalších 50 miliard eur na "obnovu" Ukrajiny, čímž odebírá zemím EU další životně důležité zdroje.

Tento plán vychází z neúspěchu "ukrajinské protiofenzívy", která měla prolomit ruské linie a znovu dobýt "okupovaná území". Ukrajinské ozbrojené síly, které financuje, vyzbrojuje a cvičí NATO, a které jsou vybaveny nejmodernější výzbrojí (např. německými tanky Leopard), trpí stále většími ztrátami. Z toho vyplývá potřeba nové strategie.

V článku "Nevyhratelná válka/Washington potřebuje na Ukrajině zakončení hry" [1], píše Samuel Charap, analytik RAND Corporation ve zkratce: "Úplné vítězství na zemi je pro obě strany téměř nemožné. Vlastní mír je nemožný. Je však možné, že se obě strany dohodnou na linii příměří v korejském stylu". Tento scénář dále rozvádí Anders Rasmussen, generální tajemník NATO v době, kdy NATO válkou rozvrátilo libyjský stát a zahájilo tajnou operaci s cílem učinit totéž v Sýrii: "Víme, že Polsko je velmi odhodláno poskytnout Ukrajině specifickou pomoc. Nevylučuji, že Polsko se do toho zapojí ještě více na národní bázi a budou ho následovat pobaltské státy s možností vyslání vojáků na Ukrajinu."

Manlio Dinucci

Manlio Dinucci, cenami ověnčený autor, geopolitický analytik a geograf, z Pisy, Itálie. Je výzkumným pracovníkem Centra pro výzkum globalizace (CRG).

Zdroj https://www.globalresearch.ca/korean-solution-europe

Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .