header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Libye: stopa Clinton-Goldman Sachs

ILibyie: stopa Clinton-Goldman Sachs když budeme abstrahovat od problému autenticity videa lynčování Kaddafího, musíme konstatovat, že rozhodnutí NATO učinit ze smrti Kaddáfího velký spektákl zásadně vyjevuje charakter psychologické operace, což je akt psychologické války. Al Džazíra, televizní stanice katarského emíra, přijala zásadní úlohu orgánu psychologické války NATO a CIA a tato jeho poslední psychologická operace video-lynčování je namířena na kalení vody a odvedení pozornosti od doposud ještě nepřiznaných skutečností.

23. října se oslavy "osvobození Libye konaly v Benghází, ne v Tripolisu. Benghází pořád slaví, a slaví především ve jménu a na počest dalších libyjských měst.

Právě v Benghází a ne v Tripolisu se konaly oslavy "osvobození" Tripolisu; dvojče oslav, které se odehrály 18. března při vyhlášení "no fly zone" Radou bezpčečnosti OSN. Trojice bengházských oslav se zakončila v neděli s doposud nevídaným pyrotechnickým divadlem.

V "osvobozené" Libyi prozatímní vláda zasedá stále v Benghází, což naznačuje skutečnou kontrolu libyjského území ze strany NATO a tzv. rebelů a zůstává na úrovni před sedmi měsíci. Z toho lze chápat, že videa měla sloužit k vytvoření iluze definitivního skončení záležitosti, "vítězství" předložené ke konzumaci světovému veřejnému mínění, které ale má být udržováno ve vyčerpávající morální diskusi o zákonnosti odplaty, a to způsobem, aby se zabránilo možnosti sledovat stopu peněz. Lynčování Kaddafího by mělo také podle NATO demonstrovat, že "rebelové" jsou potom všem barbary nezralými pro demokracii a neschopni spravovat právní stát; z toho nezbytně plyne mezinárodní kontrola, především pokud jde o případné ministerstvo financí rodícího se "svobodného" libyjského státu. Proč být tedy překvapen, když prvním aktem nové vlády "svobodné" Libye je požadavek, aby NATO zůstalo v Libyi?

Na chvilku můžeme abstrahovat i od byznysu s libyjskou ropou, který se vrátil do rukou nadnárodní společnosti BP, který měl téměř monopol na libyjskou ropu před Kaddafího převratem v roce 1969. Lze získat i zajímavé informace, pokud se soustředíme na peníze v hotovosti. Podle zpráv BBC libyjský majetek zmrazený v současné době v zahraničních bankách dosahuje alespoň padesát tři miliard USD. Jednou z hlavních bank, ve které jsou tyto libyjské peníze investovány, je Goldman Sachs, která ale odmítá sdělit další informace, s omluvou, že se jedná o "ochranu" klienta (příklad nechtěné komičnosti této události).

Další otevřenou otázkou je zlato z ústřední libyjské banky, jejíž zlaté rezervy dosahují podle odhadů učiněných MMF již v březnu tohoto roku sto čtyřicet tun.

Podle tvrzení bývalého prezidenta libyjské ústřední banky, který přešel k "rebelům", valutové a zlaté rezervy Libye dosahují celkově 168 miliard USD, ale vše je zmrazeno a bude potřeba rezoluce RB OSN, aby je odblokovala, tedy vše záleží na USA. Podle bývalého bankéře by mělo chybět asi 20 % libyjského zlata, ale na vině je údajně Kaddáfí, který ho měl použít na koupení si souhlasu některých kmenů. Smrt Kaddáfího tedy umožňuje tomu, kdo se skutečně zmocnil tohoto zlata, aby si ho užil bez obav, že bude předmětem vyšetřování.

Registrují se i zvláštní souhry okolností. Na které bance je závislá Hillary Clintonová a její klan? Vrací se známé jméno: Goldman Sachs. Nadnárodní superbanka financovala již v roce 1992 vítěznou prezidentskou kampaň Billa Clintona; Robert Rubin, jeden z čelných představitelů Goldman Sachs se pak stal ministrem financí v Clintonově vládě.

Vazba mezi klanem Clintonů a Goldman Sachs byl posvěcena i dynastickým manželstvím. Dcera Clintonových Chelsea si vzala dalšího představitele Goldman Sachs, Marca Mezvinskyho.

Možná si myslíte, že Bill Clinton, aby se ukázal hezkým a udržel dojem, že je nezkorumpovatelným politikem, si bude udržovat distanc od Goldman Sachs, a například poukáže na podivnosti s ní spojené? Ale ne. Počestný a bezúhonný muž jako je Bill Clinton, se veřejně postavil na obranu Goldman Sachs, pokud jde o její vyšetřování, když prohlásil, že je skeptický, pokud jde o obvinění dopadající na tuto superbanku. I Hillary Clintonová nechtěla postupovat nekorektně, jen aby vytvořila dojem, že je imunní vůči nepotismu; ale ve skutečnosti Státní department, který řídí Hillary, zapojil banku Goldman Sachs do mezinárodního superprojektu pod patronací NATO, kdy je jeho předmětem vytvoření školy byznysu pro ženy v Afghánistánu a Pákistánu. Tedy déšť peněz z veřejných zdrojů pro Goldman Sach na základě iniciativy Clintonové. Zprávu lze nalézt na webové stránce této banky.

Můžeme si být jisti, že Clintonovi mají "čisté svědomí", že strach z obvinění ze střetu zájmů je neodstraší, aby nepostupovali ve prospěch legitimních očekávání Goldman Sachs, i pokud se týká dalšího dělení finančních a zlatých rezerv Libye.

 

Zdroj: www.comidad.org

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .