header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Návrh rezoluce VII.sjezdu KSČM k pracujícím

Na čí bedra dopadají dnešní útoky vládnoucích sil je více než zřejmé. Vedle statisíců nezaměstnaných to jsou právě pracující, kdo patří k nejvíce postiženým krutou realitou dneška. Základní práva, která si pracující – dělníci i ostatní zaměstnanci vybojovali v řadě těžkých sociálních konfliktů jsou v současnosti drasticky napadána a redukována. Urychlená likvidace bezplatné zdravotní péče, útoky na sociální a důchodové zajištění, omezování pracovního práva jsou pro pracující smutným faktem. Přes nesouhlas KSČM, odborového hnutí a dalších společenských sil, pokračuje státní moc v politice jednoznačně zaměřené proti pracujícím České republiky.

KSČM stojí pevně na straně pracujících. I nadále hodlá jednoznačně a aktivně jejich zájmy hájit. K cílům KSČM patří zkrácení pracovního týdne na 35 hodin se zárukou zachování výše dosavadní mzdy, posilování práv zaměstnanců na pracovištích, posílení sociální ochrany pracujících, zamezení zvyšování věku odchodu do důchodu a zásadní snížení nezaměstnanosti. Komunisté jsou přesvědčeni, že všechna práva, která byla pracujícím uzmuta v souvislosti s obnovením kapitalismu v naší zemi, jim musí být opět vrácena.
KSČM vnímá jako nesmírně důležité posilování role odborů. Vyzývá proto své členy a stoupence, aby se intenzivněji zapojili do práce v odborovém hnutí a pomohli tak z odborů vytvořit důležitou společenskou sílu pro úspěšnou obhajobu práv a požadavků pracujících a většiny společnosti. Aktivní, bojovné a demokratické odbory jsou pro úsilí o lepší život obyčejných lidí více než potřebné.
Právě společně s odbory a dalšími sociálními hnutími hodlá KSČM učinit vše pro odvrácení drastických sociálních útoků, kterým dnes pracující čelí. KSČM je přesvědčena, že právě organizovaný odpor může zastavit prohlubování dnešní mizérie. KSČM proto vyslovuje svou podporu protestům, demonstracím, stávkám, které jsou reakcí na současný stav a apeluje na odborové organizace, aby zahájily přípravy generální stávky proti protilidové politice současné vlády. Komunisté si jsou jisti možností porážky vládní politiky a udělají vše pro to, aby všechny vládní útoky proti obyčejným lidem byly skutečně odvráceny.
KSČM je přesvědčena, že tyto snahy vládnoucích sil jsou jednoznačné spjaty se samou podstatou kapitalismu. I proto je jejím základním programovým cílem socialismus. Ten již v minulosti prokázal, že je jasnou, reálnou a lepší alternativu ke kapitalistickému barbarskému principu vykořisťování člověka člověkem. KSČM je toho názoru, že právě pracující musí sehrát v úsilí o socialistickou perspektivu zásadní roli.

návrh rezoluce VII. sjezdu KSČM předložený cca 30 delegáty, neprojednáváno

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .