header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Opět marná Klvaňova snaha

Také v tzv. Bílém domě v Brně dopadl Klvaňův tým nepříliš přesvědčivě, ač se snažil, co mohl. Střetl se totiž s názory občanských hnutí Ne základnám a Komunistického svazu mládeže. Hájil systém obrany státu, který ve jménu obrany a svého blaha a své obrany státu, který ve jménu svého blaha a své ochrany napadl nejvíce suverénních zemí na světě. Na příliš mnoho otázek z publika neměl vládní zmocněnec odpověď, nebo je označil za propagandu odpůrců radaru US Army v ČR. Hodně informací, kolujících k němu na internetu, je prý nepravdivých a protiamerických.

Klvaňa informoval účastníky besedy, že když vypálí "teroristé" z některé jihoasijské země raketu středního doletu na Evropu nebo USA, nejprve ji zjistí radary v této oblasti na souši, na lodích i na satelitech a navedou na ni vzdálený radar v českých Brdech pro sledování rakety po celou dobu její střední dráhy letu, pro propočítání a navedení na ni dvaceti antiraket z polského pobřeží. Úspěšnost, že antirakety zasáhnou rakety letící rychlostí sedm až deset kilometrů za sekundu na USA nebo Evropu, je prý v průměru sedmdesátiprocentní. "Radar v Brdech nebudou oči systému. Toto je střelecký radar" Hlídat a obsluhovat jej bude vedle personálu 150 amerických vojáků," prohlásil Klvaňa.
Jeden z účastníků besedy v publiku poznamenal: "Radar je pro mě nový Mnichov."

(vž)

Tato výstižná zpráva z této akce vládního zmocněnce se objevila v Háló novinách v sobotu 16. února, celá tato přednáška, kam dorazili převážně a pouze skalní opůrci výstavby americké vojenské základny v ČR byla hlavně mediální a politickou akcí, na které pro nás bylo zásadní získání informací z lidí, jako pan Klvaňa, kteří nám předvedli plejádu celkem nenuceně a "racionálně" povídaných "faktů" plných nenávistných výpadů vůči celému arabskému světu, strašením Ruskem "které nás prý považuje za nepřítele", z Putina byl udělán prakticky Hitler se světovládnými ambicemi, strašení jakýmisi imaginárními severokorejskými jadernými experty, kteří prý působí v Íránu, Pakistánu a střední Asii-jó holt Svět je plnej severokorejských jaderných expertů...s jediným bych snad souhlasil, totiž s konstatováním Klvani že "novinám se nedá věřit a jsou plné nesmyslů" Zkrátka nás zcela jasně ujistil o "mírových" záměrech "lidí", které zastupuje hned na začátku.
Za redakci měsíčníku Komunistického svazu mládeže Mladá Pravda zde vystoupil soudruh David Pazdera :
"Můžu se zeptat, kdo financuje tuto vaši jednostrannou proradarovou kampaň - je placena z daní občanů, kteří v drtivé většině s cizí vojenskou základnou nesouhlasí? Provádí tuto kampaň marketingová společnost AMI Communications, prokazatelně provázaná s největším výrobcem zbraní na světě, společností Lockheed Martin? Tedy naši lidé platí zbrojařskému průmyslu reklamu pro jeho výrobek? A na závěr pro vtípek "Mohli byste mi říci některá jména severokorejských jaderných vědců?"
Milí vládní zmocněnci byly asi tak překvapeni (nebo nevím, my jsme překvapeni) jejich otevřenou, až nestydatě, odpovědí. Tím že bez problémů potvrdili to, že kampaň byla rozjeta AMI Communications, žádným způsobem nevyvrátili její propojení na největší zbrojní průmysl, a musím dodat, že tentokrát odpovídaly velmi rozpačitě, a hlavně bezostyšně uvedly že "ano tato kampaň pro radar je placena z peněz daňových poplatníků - tedy, že si tady společnost pro výrobu zbraní dělá reklamu na jeden ze svých výrobků za naše peníze a podomního prodejce jí dělá panák, který je tímto pověřěn "českou" vládou, a ještě je tak drzý, že tohle klidně potvrdí (pozn. do záznamu, který jsme na akci pořídili) pár mladým komunistům, nebo tak neskutečně hloupý, že si neuvědomuje důležitost této informace...asi k tomu dáme anketu:-)
Soudruh Aleš Fiala z ostravského klubu KSM se ještě jízlivě zeptal Klvani co se stane s antiraketou, pokud nezasáhne nepřátelský cíl, jestli náhodou nemůže spadnout na civilní oblasti?
Byl opravdu velmi "přesvědčivě" přesvědčen o tom, že raketa má autodestrukci.
Musíme zcela popravdě říci, že na argumentaci pro radar jsme vzhledem k argumentům "proradaristů" skutečně přebohatě připraveni. Obáváme se ovšem umělého ohlasu proradarové kampaně v médiích, kam už přístup mít nebudeme, maximálně tak jako jacýsi "skiheadi v rudém" o kterých se jen opovržlivě a zcela lživě hovoří, jako třeba v posledním pořadu "České" televize "Ta naše povaha česká", kde o nás mimo jiných lhal známý sprosťák a vandal ořezávající flexkou hroby osvoboditelů od nacismu, jinak místostarosta za ODS René Pelán, kdy jsme se narozdíl od neonacistů, kteří zde s kuratelou opzičníků a disidentů měly reklamu na své poslední největší akce, nesměly na obrazovce ani objevit. Možná by diváci pak nestrávili srovnání nás s lidmi, kteří vypadají jako parodie (více oholená) na současného kalifornského guvernéra.

(SKG)

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .