header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Z berlínské LLL konference

...Chtěla bych vás všechny pozdravit za Komunistický svaz mládeže a zároveň poděkovat za pozvání. Rok 2007 byl a rok 2008 bude plný výročí stěžejních dějinných událostí. 90. výročí Velké říjnové socialistické revoluce, událost, která pro celý svět znamenala nový začátek – tehdy se totiž Leninovi a bolševikům skutečně podařilo odstranit vykořisťování člověka člověkem. Díky VŘSR se zrodil Sovětský svaz, který pak v hrdinném boji hrál rozhodující roli v porážce nacismus a fašismu ve světě. Ale podařilo se to i Klementu Gottwaldovi, a to je právě jedna z událostí, kterou si budeme připomínat – Vítězný únor 1948 znamenal porážku imperialismu, skutečné vítězství pro pracující.

Ale historie nepřináší jen úspěchy. „Změny“, které v tehdejším Československu začaly probíhat po roce 1989, byly likvidátory socialismu nazývány jako „sametová revoluce“. Ve skutečnosti se však nejednalo o žádnou revoluci, nýbrž o politický puč. Onen přídomek „sametový“ také není správný – přímé útoky, urážky, pomluvy, útoky na rodinné příslušníky a masové propouštění z práce bez zájmu o další osud nezaměstnaných jsou věci, které opravdu se „sametem“ nic společného nemají. Desetitisíce lidí přišly o svůj domov, statisíce začaly žít ve strachu a nejistotě o budoucnost svoji a svých dětí. Kola antikomunismu se rozjela naplno. Jejich cílem jsou komunisté, ti jediní poskytují alternativu ke kapitalistické cestě. Proč se pokoušejí zakázat KSM v České Republice? Co jim vadí nejvíce? 150.000 podpisů pod petici,odmítající americkou radarovou základnu? Poukazování na destrukci sociální sféry? Organizování akcí s pracujícími? Proč odsoudili vedení Maďarské komunistické dělnické strany? Proč uvěznili Kadir Sahin, členku Turecké komunistické strany a další bojovníky antiimpetialistického boje. Antikomunistická kampaň, prolezlá všemi médii, bezprostředně ovlivňuje všechny sféry společenského života. Antikomunistické výpady se stupňují na všech úrovních, ve všech oborech..Jsou to jednoznačné útoky. A právě proto je mezinárodní solidarita tak důležitá, dává nám společnou odpověď a jednotně se stavíme tomuto na odpor. Naše jednota je naším velkým vítězstvím. S mezinárodní podporou a společným bojem dosáhneme konečného vítězství.
Vyslovujeme solidaritu a plnou podporu předsednictvu Maďarské komunistické dělnické strany. Chtěli bychom také poděkovat za vaši podporu a solidaritu s KSM, která ukazuje sílu komunistického hnutí a dává nám sílu dál bojovat. Za společný boj za svět bez vykořisťování, útlaku a válek! Ať žije mezinárodní solidarita! Ať žije socialismus!

Vystoupení s. Veroniky Sýkorové na mezinárodní XIII. Rosa-Luxemburg konferenci,

leden 2008

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .