header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Rekreace KSM na Klatovsku

Ve dnech 27. července – 2. srpna 2007 se uskutečnila ve venkovské chalupě v malé obci na Klatovsku rekreace členů KSM za účasti předsedy svazu a členů klubů Beroun, Kladno a Praha 12. Akce byla pojata jako spojení práce a zábavy – prací myslím pomoc soudružce majitelce objektu např. ve formě ořezání tůjí, zpracování dřeva a posekání zahrady (což byla jen nepatrná odměna za její péči se zajištěním průběhu celé akce, zejména stravování celého kontingentu).

Zábavou pak zejména vycházky do okolí, např. celodenní výlet do Žinkov s návštěvou hostince (vzhledem k jejich nepatrné koncentraci v okolí místa naší rekreace jedinou za celou dobu konání akce), návštěvu družstevního vepřína, opékání buřtů a chleba (s ohledem na špatnou hořlavost vlhkého dřeva však spíše uzení…), hraní společenských her a různé politické i zcela apolitické debaty. Kulturní vložku zajistily revoluční písně na dovezených CD a vybraná literatura odpovídající vkusu čtenářů – od dějin Všesvazové komunistické strany (bolševiků) až po 120 dnů Sodomy od markýze de Sade. To, že příjem televizního signálu nám umožnil sledovat pouze první a druhý kanál a z toho první až na výjimky jen bez zvuku, nám pro současnou nízkou úroveň televizního vysílání ani příliš nevadilo (ale „němý“ Karel Gott se na fialové obrazovce televizoru Tesla vyjímal pěkně…). Z výletu do Žinkov pochází také fotografie u tohoto článku – je na ní žinkovský zámek, nikoli objekt, ve kterém jsme byli ubytováni. Ten byl o něco skromnější, ale třeba se časem dočkáme i rekreace na zámku v Žinkovech – ten totiž po znárodnění v roce 1945 sloužil jako ubytovna Revolučního odborového hnutí a až po vítězství kontrarevoluce a návratu naší země do období zahnívajícího imperialismu se stal opět soukromým majetkem - a zároveň pustnoucím uzavřeným objektem, který pozvolna prochází rekonstrukcí, patrně na luxusní hotel pro zahraniční klientelu.
Rekreační pobyt probíhal v ovzduší srdečné soudružské spolupráce. Takovéto interní akce jsou pro sblížení, utužení a udržení našeho kolektivu velmi důležité a dle možností v nich budeme pokračovat.

Leopold Vejr

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .