header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Tajné služby USA, NATO a reakčních muslimských států a terorismus v Sýrii

S jakým světovým terorismem chce bojovat "lidem" zvolený prezident Miloš Zeman? Nač potřebuje stabilní ministerstvo obrany komunistický poslanec? Jaký postoj mají zaujímat komunisté k výstavbě armády, která je součástí zločinné organizace NATO?

Kanadský publicista, analytik a sociolog Mahdi Darius Nazemroia, kterého nelze podezřívat z příslušnosti ke komunistům, ve své knize "Globalizace NATO" podrobně rozebírá současný vojenský program Spojenými státy vedené Severoatlantické aliance. Recenzi této knihy, kterou lze Miloši Zemanovi a představitelům KSČM doporučit k přečtení před novým zodpovězením výše uvedených otázek, jsme zveřejnili zde.

Raketa s chemickou hlavicí, odpálena v syrském Aleppu znovu otevřela otázku: jde o provokaci organizovanou tajnými službami NATO?

Kdo stojí za teroristickými akcemi? Proč USA blokují v RB OSN projednávání teroristických aktů v Sýrii? Jejich postup se permanentně opakuje. Naposledy k němu došlo minulý týden, kdy americká delegace znovu odmítla ruský projekt rezoluce o krvavém atentátu v Damašku, jehož obětí se stalo 54 mrtvých a přes 200 raněných Syřanů. Stálý představitel Ruska v OSN Vitalij Čurkin k tomu uvedl? "Bohužel, delegace USA již po několikáté zablokovala nevyhnutelnou reakci RB OSN na teroristický útok a spojila ji s jinými otázkami. Považujeme podobný pokus o ospravedlňování teroristických činů za nepřípustný. Je evidentní, že delegace USA povzbuzuje i ty, jejichž cílem byly nejednou i zájmy USA, včetně jejich diplomatických úřadů."

Charta OSN zahrnuje povinnost bojovat proti terorismu. Znamená to, že Rusko nebo jiný člen RB OSN může vznést k delegaci USA otázku o působení na konkrétní státy a organizace podporující terorismus. Podpořili jste prohlášení? Buďte tedy tak hodní a požádejte výbor vašeho Kongresu o informace o působení CIA v Sýrii, prozkoumejte financování teroristů, a to nejen ze strany CIA, ale i ze strany Saudské Arábie a Kataru. Vyviňte tlak na Turecko, přes jehož území se ozbrojená teroristická uskupení přesunují do Sýrie. Přijměte opatření k Iráku, který umožňuje stejně jako Turecko přesun teroristů do Sýrie. Jak to však Washington může splnit, pokud jeho spojenci plní pouze ty úkoly, které jim sám zadal?

Syrská politická opozice, monstrum, stvořené Washingtonem a jeho spojenci, si zvolila nedávno vlastního prozatímního premiéra Ghassana Hitta (Hitto), Syřana s americkým pasem, absolventa University Pardue v Indianě. Hitto je muslimský Kurd a člen "Muslimského bratrstva", které od počátku ovládá "Syrskou národní radu". Když CIA spolu s tajnými službami Saudské Arábie vytvářela v roce 2005 scénář svržení občanské vlády v Sýrii, soustředila se na využití pevných svazků "Muslimského bratrstva" se středověkými sunnitskými monarchiemi Perského zálivu, založených na jejich nepřekonatelném odporu k šíitské větvi islámu, který je státním náboženstvím v Íránu a ovládá libanonský Hizballáh. Prezident Bašár Asad náleží oficiálně k frakci šíitského islámu - Alawitům. Je naprosto průkazné, že v přípravě odstranění sekulární syrské vlády sehrávalo vyvolání sektářského ozbrojeného konfliktu hlavní otázku, na kterou organizátoři vsadili.

Série posledních atentátů v Damašku oživila naděje scénáristů převratu, kteří stále věří, že duch přívrženců prezidenta Asada se oslabí a teroristům se podaří situaci ovládnout. Nyní je hlavním úkolem syrského lidu a jeho vlády zničit jádro teroristických sil, nájemných vrahů, vyslaných a řízených imperialistickými tajnými službami. Pokud se podaří splnit tento úkol, zbytek ozbrojených teroristů podlehne síle ozbrojených sil prezidenta Asada.

Rozsévačem smrti v Sýrii jsou nejrůznější teroristická uskupení, která se přesunula do země po splnění svých úkolů z Kosova, Libye a Iráku. Progresivním žurnalistům se často daří zjišťovat, že mnohé skupiny teroristů jsou vrazi, najatí soukromými bezpečnostními agenturami z USA, Francie, Anglie a mnoha dalších evropských a reakčních arabských států, hlavně z Kataru a Saudské Arábie, ale i z Iráku a států Maghribu.

Nejkrutější z nich je "Fronta podpory syrského lidu" - (Jabhat an-Nusrah li-Ahl al-Sham). Vůdcem a zakladatelem "Fronty an-Nusrah" je Abu Mohammad al-Joulani, spolubojovník vůdce al-Kájdy Abú Masada az-Zarkávího, který byl údajně zabit v Bagdádu v roce 2006. Založení "Fronty an-Nusrah" financovaly Saudská Arábie a Katar ještě v průběhu války v Libyi v roce 2011.

Není pochyb o tom, kdo založil a financoval al-Kájdu a její boj proti Sovětské armádě v Afghánistánu, Ruské armádě v Čečensku, Srbům v Kosovu a proti Kaddáfímu v Libyi. Uměle jsou však zamlžovány její současné vztahy se CIA, protože podle neuvěřitelných pohádek a legend pologramotní teroristé z al-Kájdy spáchali atentát na "Dvojčata" v New Yorku a na Pentagon, bojovali proti americké armádě v Iráku. Vše údajně skončilo zavražděním Usámy bin Ládina 2. 5. 2011 v pákistánském Abbottábádu.

Jeho zavraždění bylo v americkém stylu oslaveno i hollywoodským velkofilmem "Třicet minut po půlnoci", navrženým na Oscara. Jeho mrtvola však nebyla v rozporu s Koránem pohřbena do druhého dne do země na muslimském hřbitově, ale svržena z vrtulníku na neznámém místě do moře. Tvrzení je divné již jen proto, že z místa, kde byl zavražděn, je to k nejbližšímu pobřeží Indického oceánu nejméně 1500 km. Mnohem pravděpodobnější je tvrzení, že těžce nemocen ledvinovou chorobou, Usáma bin Ládin zemřel někdy kolem roku 2000 v Pákistánu, anebo jako přítel prezidenta George Bushe žije v USA nebo Saudské Arábii, podobně jako údajní únosci amerických dopravních letounů z 11. září 2001.

Bývalý agent CIA a spisovatel Graham Greene vydal v roce 1955 knihu "Tichý Američan", ve které vypráví, jak již tehdy se americká vláda nezastavila před žádnou provokací, i když byla doprovázena masovou vraždou nevinných lidí. Pokud nyní CIA tvrdí, že se mezinárodní terorismus nezrodil z jejího smilstva s islámskými saudsko-arabskými teroristy, mohlo by paternitu objasnit pouze úplné odtajnění jejich archivů z let 1970 - 80, kdy v Afghánistánu probíhaly útoky teroristických uskupení "Bojovníků za svobodu" (Mudžahedínů) proti Sovětské armádě pod názvem operace "Cyklon".

An-Nusrah se objevila v Sýrii jako mávnutím kouzelné hůlky. První masakry realizovala v Sýrii již v lednu 2012. Jednalo se o dobře promyšlený plán. K tomu, aby bylo možné připustit, že CIA nemá s tímto plánem nic společného, bylo by potřeba uvěřit tomu, že miliony USD padají z nebe jako "nebeská mana", kterou Bůh krmil Izraelce na jejich cestě pouští, že zbraně, výbušniny, nejnovější spojovací prostředky teroristé objevili v Aladinově jeskyni nedaleko od města Homsu, že mají vlastní prostředky kosmického průzkumu, že představitel USA v RB OSN blokuje rezoluci o boji s terorismem z humanitních důvodů a tak dále.

Je evidentní, že tomu nikdo neuvěří. Masakry, které realizuje v Sýrii an-Nusrah jsou součástí strategie Spojených států a NATO, ve které se předpokládá využívání islamistického teroristického hnutí k vedení intervenčních válek proti suverénním státům, na jejímž vytvoření se podíleli bývalá ministryně zahraničí Hillary Clintonová, bývalý ředitel CIA David Petraeus a bývalý ministr obrany Leon Panetta. An-Nusrah plní své úkoly dobře. Od ledna 2012 do února 2013 uskutečnila v Sýrii 60 masakrů.

Její vůdce netrápí ztráty vlastní živé síly, které jsou schopni okamžitě nahrazovat čerstvými sílami z Iráku. Nedávno utrpěla an-Nusrah velké ztráty asi dvou set lidí v boji s armádou u města Sfira, nedaleko Aleppa, ale již do týdne byly ztráty nahrazeny tisícovkou nových teroristů z Iráku.

An-Nusrah nemá ve svých řadách pouze teroristické zabijáky - profesionály. Má i své teoretiky, rozpracovávají taktiku boje. Nedávno vydali brožuru s názvem "Aspekty regionální strategie bojů v Sýrii".

An-Nusrah je organizována do skupin, z nichž každá má asi 100 mužů.

V Sýrii působí asi 50 skupin. Tito teroristé jsou neobyčejně krutí, nezaměřují se pouze na anonymní masakry, vraždí civilní obyvatelstvo, ženy, děti a zajaté vojáky. Informace získávají nejkrutějším mučením, (Ale to přece známe z Chile, Argentiny, Guatemaly, Hondurasu, Kosova, Afghánistánu, Iráku, Guantánama a bůh ví odkud.) Dokonce i uvedený film "Třicet minut po půlnoci" mučení oslavuje.

An-Nusrah představuje ďábelský stroj genocidy syrského lidu. To donutilo prezidenta Asada prohlásit, že proti ní bude bojovat, pokud ji nezničí do posledního muže.

V Sýrii působí velký počet teroristických skupin. Všechny koordinuje jeden neviditelný režisér. Abychom pochopili jeho duši a myšlení, musíme se vrátit k "Tichému Američanovi", kde Greene v jedné epizodě popisuje, jak agent CIA hledí na mrtvoly lidí zavražděných nastraženou náloží. Pak na svou botu, postříkanou krví a myslí si, že bota postříkaná krví nevypadá dobře.

Pokud hovoříme o spojení CIA s teroristy, pochopme, s kým máme co do činění a že jejich akce jsou předvídatelné pouze v jednom: vždy za zájmy imperialismu a vždy proti jakémukoliv progresu.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .