header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Staň se členem KSM!

V den Svátku práce 1. máje zahajuje Komunistický svaz mládeže kampaň přijímání nových členů!

Odmítáš kapitalismus a válku?

Jsi mladý komunista?

Pak je tvé místo v KSM!

Nelíbí se ti společnost, v níž žiješ? Nevěříš stále opakovaným tvrzením v TV a ve škole, že je tím nejlepším, co můžeme mít? Nechceš jen přihlížet, jak se kapitalisté, tuneláři a jejich politikové vysmívají většině společnosti? Chceš se organizovat a společně s dalšími mladými lidmi pracovat pro vlastní budoucnost a nikoliv jednoduše přijmout tu, kterou ti připravují oni? Staň se komunistou, staň se členem Komunistického svazu mládeže!

Společnost, v níž žijeme, je poznamenána sociálními nerovnostmi a rozpory. Jejími skutečnými vládci jsou vlastníci kapitálu, ať už se jim říká podnikatelé, banky či korporace. Ti s pomocí svých politiků diktují životní podmínky pracujících. Tyto dvě společenské třídy tvoří základní rozpor současné, kapitalistické společnosti. Vláda kapitálu přeměňuje všechny oblasti našeho života na byznys. Tvoje budoucnost ji nezajímá. I vzdělávaní přeměnila na výnosný kšeft. Davům absolventů nabízí jen boj všech proti všem o místo na slunci v tržní džungli. Zrodila ideál uštvaného workoholika pracujícího do úmoru pro majitele firmy.

Evropská unie vytvořila 26 milionů nezaměstnaných, 120 milionů lidí žije v tuto chvíli pod hranicí chudoby. Nezaměstnanost mladých mezi 18 a 30 lety přesahuje v některých zemích 50% a v EU dosahuje 25%!

Různé "programy zaměstnanosti" uplatňované EU a kapitalistickými vládami vůči mládeži jsou výsměchem: místo právně zajištěné práce nabízejí nedostatečně placené "příležitosti" na několik měsíců a jen pro některé. Přeměnili nás z "pracujících" na "osoby na dávkách", mluví o "zárukách pro mládež", které ve skutečnosti zaručují zisky kapitálu zajišťováním bezplatné pracovní síly pro zaměstnavatele bez práv pro pracující.

KSM proti tomu prohlašuje: Nestaneme se otroky 21. století! Bojujeme za trvalá a stabilní místa s plným právním zajištěním.

Zostřuje se také válečná agresivita, snaha imperialistických bloků podrobit si zdroje, trhy a omezit pozice konkurence. Byli jsme to my, členové KSM, kdo vystupoval proti agresi USA a NATO vůči Jugoslávii, Afghánistánu, Iráku, Libyi, Sýrii. Stáli jsme v předních řadách důležitých zápasů posledních let: bojovali jsme proti školnému, proti umístění americké vojenské základny v ČR, proti členství v monopolistické EU a NATO, vystupujeme proti účasti naší země na imperialistických válečných zločinech a okupacích.

Vládnoucí třída si uvědomuje, že její panství nad lidmi neohrozí parlamentní volby ani rozplizlé protestní iniciativy. Ví, že jejím systémovým protivníkem jsou komunisté a že v socialistické společnosti ona nebude mít místo. Proto se dlouhodobě snažila Komunistický svaz mládeže pod nejrůznějšími záminkami zakázat. Myšlenky a budoucnost ale zakázat nelze! KSM vytrval a ve svém náročném zápase za legální činnost před soudem zvítězil. Od roku 2010 je opět legální organizací a plně se zapojuje do boje proti kapitalismu a imperialistické válce.

Dnes stojíme před důležitými úkoly. KSM se proto rozhodl zahájit kampaň příjímání nových členů. Naším cílem je sjednotit mladé komunisty. Nežijeme ve filmovém westernu, a proto víme, že síla, která mění svět, nespočívá v individuálním zápase jednotlivců, ale v organizaci. Pokud chceš bojovat za socialismus, proti kapitalismu a válce, připoj se k ostatním mladým komunistům a komunistkám. Staň se členem Komunistického svazu mládeže!

 

Komunistický svaz mládeže

www.ksm.cz

Leták

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .