header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Zákaz KSM? Proč?

Městský soud potvrdil rozhodnutí ministerstva vnitra zakázat činnost KSM. Je třeba znovu položit otázku,proč se ministerstvo pro tento krok rozhodlo. Nějaká pasáž ve stanovách tohoto občanského sdružení,kterou koneckonců malokdo vnímá,nebo ji zná, je ve skutečnosti pouze zástupným argumentem. Toto rozhodnutí je součástí masívní antikomunistické kampaně, která ná ovlivňovat postoje našich spolubčanů. Důvodem pro tento krok nebyla obava z porušování naší ústavy, ale nervozita z aktivní existence Komunistického svazu mládeže, který je velkým nebezpečím pro současné směřování naší společnosti. Především, že jde o mladé lidi, kteří necítí potřebu být salonfähig, kteří neohýbají hřbet a nebojí se se svými názory vystupvat na veřejnosti. A chtě nechtě jako takoví jsou bráni na vědomí.

Členové KSM měli a mají nemalou zásluhu na zviditelňování komunistických názorů na agresivní politiku USA. Nevystupují tajně, bez obav z osobního ekonomického nebo i fyzického postihu. Mnohdy, podle mého, aktivněji, než bychom mohli očekávat od některých našich funkcionářů. Vyskytuje se sice také někdy kritika některých forem vystupování členů KSM, jako jsou třeba vlajky a transparenty se symboly srpu a kladiva nebo rudé hvězdy. Proč by to mělo vadit někomu z našich řad, když se nedávno o těchto symbolech kladně vyslovil třeba Petr Uhl. Člověk, který jak známo byl 9 let vězněn. Vyskytují se v našich řadách rovněž názory, že KSM některými svými aktivitami poškozuje naši stranu v očích spoluobčanů. Proti tomuto názoru dovoluji si mít, podle mého, logický protiargument. Naši protivníci nejsou přece žádní diletanti v organizování různých kampaní. Zejména té antikomunistické. Kdyby KSM svým chováním straně škodil, pak by naši protivníci museli být opravdu, možno říci, hloupí, kdyby tohoto, svým způsobem, pomocníka svého antikomunistického boje likvidovali. Naopak by jej k této straně škodící činnosti ještě povzbuzovali.
Proč je však již několik let na pořadu zákaz KSM ? Proč naše velká přítelkyně paní Kavalírová má zvýšený adrenalín v krvi,když musí brát na vědomí aktivní KSM ?Je to proto, že si všichni uvědomují, jakým pro ně jsou tito mladí lidé, nefandící jejich počínání ve společnosti, nebezpečím.
Uvědomme si tuto skutečnost. Buďme, my členové a funkcionáři členům tohoto nám blízkého občanského sdružení nakloněni, buďme jim radou i jinak nápomocni. Je to v našem vlastním zájmu.

J.Havelka, člen OVKSČM v Praze 3, Svobodné republice Žižkov.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .