header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

106 let od Říjnové revoluce

Dnes si připomínáme 106. výročí Velké říjnové socialistické revoluce, která proměnila Rusko i celý svět. I v našich národech Říjen zarezonoval a jedním z ozvů byl i vznik Československé republiky. Trvalo ovšem Dalších 30 let, okupace a nacistické hrůzy, než se podařilo navázat na cestu Vladimíra I. Lenina, pracující lid převzal svůj osud do svých rukou a budoval socialismus i u nás. Jedině komunisté dokázali dovést socialismus do realizace a ubránit ho před zahraniční intervencí a reakcí.

Dnes, po závažných porážkách, kdy socialismus dočasně není světovým blokem, jasně vidíme, že kapitalismus nemůže vyřešit problémy, s nimiž se lidstvo potýká, bloudí v bludném kruhu a reprodukuje dávno známé zlořády a hrůzy – vykořisťování, fašismus kolonialismus, útlak a války.

Revoluce v roce 1917 a socialismus byly odpovědí na slepou uličku kapitalismu. Tuto odpověď dalo jako první Rusko, a následovaly je další země a národy. A nutnost boje za jedinou možnou budoucnost pro celé lidstvo pokračuje dodnes.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .