header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Prohlášení KSM k záměru české vlády umístit součást systému včasného varování USA

progra8.jpgKomunistický svaz mládeže ostře odmítá záměr vlády ČR umístit na našem území součást systému včasného varování USA - centrum shromažďující a zpracovávající informační data systému.

Poté, co na 70 % občanů odmítalo vládní záměr na umístění jiné součásti tohoto systému v ČR - radaru USA - a poté, co 200 000 z nich svůj odpor vyjádřilo podpisy pod peticí KSM a desítkami tisíc podpisů pod peticemi dalších iniciativ, vychází na povrch, že vlády ČR za zády veřejnosti pokračovaly v tajných jednáních o umístění vojenského zařízení USA na našem území. Záměrem vládnoucích sil je realizovat tento významný akt bez jakéhokoli vyjádření lidu i bez projednání a souhlasu Parlamentu ČR. Jakékoli zastírací úvahy o případném možném propojení s NATO jsou zcela bezpodstatné a zavádějící. Má se jednat o dvoustrannou dohodu mezi vládou USA a ČR. Argumentování možným formálním propojením zařízení se Severoatlantickým paktem, který funguje jako instrument agresivní politiky USA, na věci naprosto nic nemění a má její podstatu zakrývat.

Svým proamerickým servilním a přitakávajícím postojem pravicové strany a ČSSD zcela nepokrytě ukazují, komu slouží. Fungují jako převodní páka realizující zájmy imperialistických uskupení - vlády USA, jejího zločineckého nástroje NATO a stejně tak Evropské unie. Je to domácí a zahraniční kapitál, a nikoliv pracující, kdo má v naší zemi reálnou moc a kdo na jedné straně v kapitalistické krizi dále vyostřuje třídní boj proti pracujícím a nezaměstnaným bolestivým ořezáváním jejich sociálního a právního postavení, a současně nese svůj díl odpovědnosti za politiku agresí a okupací nasazením českých žoldáků a vojenské techniky zejména v okupovaném Kosovu a Afghánistánu.

Komunistický svaz mládeže pokračuje v boji proti umístění vojenského zařízení USA na našem území a za vyvedení naší země z imperialistického chomoutu USA, NATO a EU.

Komunistický svaz mládeže, o.s.

V Praze, 3. srpna 2010

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .