header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Bomby svržené Izraelem na pásmo Gazy svou silou převyšují atomovou bombu na Hirošimu

Přinášíme z  Cradle: "Rozsah izraelského bombardování je podobný leteckým kampaním Washingtonu ve Vietnamu, Koreji a Kambodži a počátkům irácké invaze "Šok a hrůza". Taková míra ničivého bombardování je historicky bezprecedentní, protože se soustřeďuje na geografickou oblast o rozloze pouhých 365 kilometrů čtverečních."

"Abychom situaci popsali přesněji, bomby svržené Izraelem na pásmo Gazy převyšují svou silou jadernou bombu, kterou Spojené státy zasáhly japonské město Hirošima během druhé světové války. Podle Euro-Mediterranean Human Rights Monitor nese Gaza v posledních týdnech váhu 25 000 tun výbušnin v porovnání s 15 000 tunami hirošimské bomby".

Více než 10 000 civilistů - včetně 4 000 dětí - bylo zabito nevybíravou izraelskou palbou. Dalších 2 200 Palestinců, z nichž polovina jsou děti, se pohřešuje pod troskami". Netřeba dodávat, že chybí voda, palivo a potraviny (bombardovány byly i pekárny, odkazujeme na poměrně strohé, ale zajímavé video https://www.youtube.com/watch?v=zCKUMOO3vSg).

Zdroj: Antidiplomatico, The Cradle
https://new.thecradle.co/articles/after-nasrallahs-speech-us-and-israel-escalate-gaza-war
https://www.lantidiplomatico.it/dettnews-le_bombe_sganciate_da_israele_sulla_striscia_di_gaza_superano_per_potenza_latomica_su_hiroshima/8_51502/

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .