header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Svaz komunistické mládeže Jugoslávie odsuzuje násilí kosovské policie

Svaz komunistické mládeže Jugoslávie (SKOJ) rozhodně odsuzuje násilné vniknutí policejních jednotek albánských proimperialistických orgánů v Prištině do budov obcí Zvečan, Leposavić a Zubin Potok, aby do nich umožnily nástup starostů, kteří obdrželi své pověření v nelegitimních volbách, jež většinové srbské obyvatelstvo těchto tří obcí bojkotovalo.

SKOJ důrazně odsuzuje brutální zbití občanů, kteří se snažili zabránit násilnému vniknutí kosovské policie do budov těchto tří obcí a kteří na protestující použili slzný plyn. SKOJ se domnívá, že údajné odsouzení brutálního policejního zásahu ze strany představitelů zemí skupiny Quint (USA, Francie, Itálie, Německo, Británie) je zcela lživé a hanebné. Je naivní se domnívat, že by se kolaborantské úřady v Prištině odvážily násilně zasáhnout na severu Kosova a Metochie bez předchozího souhlasu svých imperialistických pánů z Washingtonu, Londýna a Bruselu.

Poslední události v jihosrbské provincii již poněkolikáté ukazují, že se jedná o území okupované západním imperialismem a ukradené Srbsku.

Od 9. června 1999 je jižní srbská provincie Kosovo a Metochie pod okupací úderné vojenské pěsti západního imperialismu, NATO, a Srbové žijící v této oblasti se stali občany druhé kategorie.

Toho dne byla podepsána takzvaná "dohoda z Kumanova", která zahájila okupaci Kosova a Metochie ze strany NATO po agresi západních imperialistických zemí na Svazovou republiku Jugoslávii (24. března - 10. června). Podpisem této dohody byla jugoslávská armáda donucena opustit Kosovo a moc na tomto území převzala teroristická proimperialistická "Kosovská osvobozenecká armáda", zatímco NATO tam zřídilo největší vojenskou základnu na Balkáně "Bondsteel".

Washington, Londýn a Brusel vyvíjejí neustálý tlak na Bělehrad, aby oficiálně uznal nezávislost podvodného "státu Kosovo", proti čemuž se komunistické a dělnické strany světa bezvýhradně staví a požadují, aby tento zpátečnický akt namířený proti míru, stabilitě a prosperitě, který je prováděn v zájmu rozpínavých cílů velkokapitálu, byl okamžitě ukončen.

SKOJ zdůrazňuje, že Kosovo a Metochie je nezcizitelnou a nedílnou součástí Srbska a že tamní Srbové jsou druhořadými občany diskriminovanými albánskými separatistickými orgány v Prištině. SKOJ požaduje, aby okupační jednotky NATO okamžitě opustily tuto jihosrbskou oblast a aby se tato oblast vrátila do svazku své vlasti, Srbska.

Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .