header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Společná demonstrace srbských a řeckých komunistů proti NATO v Bělehradě

V sobotu 26. března se v Bělehradě uskutečnil antiimperialistický protest organizovaný Novou komunistickou stranou Jugoslávie (NKPJ), Svazem komunistické mládeže Jugoslávie (SKOJ), Komunistickou stranou Řecka (KKE) a Komunistickou mládeží Řecka (KNE).

Protest se konal před známou budovou ministerstva obrany (generálního štábu), která byla v roce 1999 těžce poškozena bombami NATO, při letošní příležitosti 23. výročí zločinného zásahu NATO proti Svazové republice Jugoslávie. Shromáždění se zúčastnili také přátelé ze Sdružení srbsko-kubánského přátelství a Svazu komunistů Srbska.

Skupina členů KKE ze stranické organizace učitelů a umělců z Atén odcestovala do Bělehradu, aby znovu vyjádřila solidaritu a podporu řeckých komunistů vůči lidu Jugoslávie. Již v roce 1999 stála KKE v přední linii protiimperialistického boje proti imperialistickému zločinu NATO na Balkáně.

Generální tajemník NKPJ Aleksandar Banjanac ve svém projevu řekl, že zločin NATO "nebude nikdy zapomenut", a vyjádřil vděčnost srbských komunistů vůči řeckým soudruhům za solidaritu. Banjanac zdůraznil, že imperialismus nadále rozsévá smrt a zkázu po celém světě, a vyjádřil nutnost realizace internacionalistické, antiimperialistické solidarity v naší době. Pozdravný projev přednesl také zástupce ústředního výboru KKE, který podrobně popsal zvěrstva NATO v Jugoslávii a odhalil tak zločinnou povahu imperialismu.

Shromáždění bylo zakončeno revolučními partyzánskými písněmi v srbštině i řečtině, samozřejmě včetně společného zpěvu "Internacionály" (video).

Zdroj https://www.idcommunism.com/2022/03/blog-post_27.html
Překlad KSM

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .