header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Pravda bude zářit dál

Protikomunistickou kampaň Evropské unie odsoudil europoslanec Komunistické strany Řecka (KKE) Lefteris Nikolaou-Alavanos na jedné z antikomunistických debat v Evropském parlamentu ve Štrasburku, tentokrát s tématem "Zkreslování evropské historie a paměti". Ve svém projevu poslanec uvedl:

"Chápeme vaše znepokojení. Navzdory protikomunistickým usnesením Evropského parlamentu, lžím, zkreslování historie, provokativním srovnáním komunismu s fašismem, miliardám eur na programy, které fungují jako "hlídací pes" systému, jste nebyli schopni zcela přepsat dějiny v myslích lidí. Proto již několik měsíců necháváte pracovat tento "antikomunistický stroj" vysokou rychlostí, s protikomunistickými usneseními, s opakovanými antikomunistickými diskusemi na každém plenárním zasedání. Antikomunismus je v genech EU a výsledkem celé této politiky je, že to lidé vědí, vnímají to. Bez jakýchkoliv zábran a beztrestně působí různé fašistické skupiny včetně řeckého Zlatého úsvitu. Zákazy Komunistických stran v zemích EU - v Polsku, v pobaltských státech, zákazy omezující komunistické akce, omezující účast komunistických stran ve volbách, pronásledování představitelů těchto stran, útoky proti historickým památkám připomínajících porážku fašismu.

 

Nebudete úspěšní! Bez ohledu na to, jak moc se snažíte překřtít "Den vítězství nad fašismem" na "Den Evropy", pravda bude zářit dál. Protože tento rok si připomínáme 75. výročí konce druhé světové války, když byl Hitlerův fašismus rozdrcen bojem národů v čele s komunisty, Sovětským svazem a Rudou armádou.

Budoucnost národů není slučitelná s kapitalistickým vykořisťováním, chudobou, válkou, uprchlictvím!

Socialismus je budoucnost!"


Video z vystoupení: https://youtu.be/Go_APaYAiFw

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .