header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Evropský parlament podpořil převrat. A nejen v Kyjevě.

Dne 15. ledna 2015 odhlasoval Evropský parlament ostudnou rezoluci o situaci na Ukrajině. Znamená další krok k velké válce. Je "ospravedlněním" válečné a protiruské propagandy. Kromě toho, že "umývá ruce" kyjevskému režimu za jím páchané zločiny, primitivně a účelově staví každého, kdo odmítá válku proti lidu Donbasu a protiruskou propagandistickou mašinérii do škatulky proruského propagandisty.

 

Text rezoluce si můžete přečíst http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=PV&reference=20150115&secondRef=ITEM-011-06&language=CS&ring=P8-RC-2015-0008" target="_blank">zde .

Členové levicové poslanecké skupiny Skupiny sjednocené levice/Severské zelené levice předložili vlastní text návrhu rezoluce, který většina odmítla. Odkaz zde

Z českých europoslanců se pod návrh podepsali: Michaela Šojdrová, Jaromír Štětina, sociální demokrat Miroslav Poche, Ivo Vajgl, Pavel Telička, Dita Charanzová, Martina Dlabačová a Petr Ježek.

O rezoluci se stručně vyjádřil bývalý poslanec Evropského parlamentu Giuletto Chiesa, jehož slova přinášíme níže.

Rezoluce o situaci na Ukrajině schválená Evropským parlamentem 15. ledna zaznamenává sérii absolutních rekordů za celou historii Evropského parlamentu.

  1. Rekord v pokrytectví.
  2. Rekord ve lži.
  3. Rekord v používání dvojího metru.
  4. Rekord ve zpupnosti.
  5. Rekord v neodpovědnosti.

Kdo je zvědavý, nechť se podívá, jak hlasovali jednotliví poslanci. Uvidí to překvapení.

Příklad bodu 1) POKRYTECTVÍ, například: čti a ber v úvahu bod A rezoluce, který definuje volby za platné "při" - nesmějte se -  "nichž byly všeobecně dodržovány základní svobody". Neviděli kandidáty házené do popelnic. Nevšimli si pogromu v Oděse.

Příklad bodu 2) lež: za všechno mohou separatisté - čti a ber v úvahu bod D rezoluce; nebo Rusko, čti a ber v úvahu G a F rezoluce.

Příklad bodu 3) POUŽÍVÁNÍ DVOJÍHO METRU: odsouzení teroristických aktů separatistů na východní Ukrajině a na Krymu bod 1 rezoluce, když se zcela opomíjí, že z ukrajinské strany působí nacistické a ultranacionalistické pluky, které masakrují Rusy.

Příklad bodu 4) ZPUPNOST: tam kde se aplauduj, že "ukrajinský parlament přijal usnesení o zrušení neutrálního statusu země". Sláva, co nevidět vstoupí do NATO.

Příklad bodu 5) NEODPOVĚDNOST: požadavek pokračování aktuálního režimu sankcí proti Rusku - bod 7.

To je jen několik příkladů.

Konečně vrchol neslýchané drzosti a ničemnosti: Evropský parlament opakuje, potvrzuje a podporuje mezinárodní vyšetřování okolností tragického sestřelení letu MH17 společnosti Malaysian Airlines. Chudáčkové nevědí, že je tu čtveřice nebo čtverylka nebo kvarteto zemí, z nichž jsou dvě eurounijní (Nizozemí a Belgie), jedna téměř eurounijní (Ukrajina) a k tomu Austrálie, které si vyhradily právo nezveřejnit výsledky vyšetřování.

To postačuje, aby byla současná většina v EP hodnocena jako velmi nebezpečná. Ta je připravena podpořit každý převrat, včetně nacistického převratu. Vlastně ten už podpořila.

Autor: Giulietto Chiesa.

Překlad: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .