header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Prezidentka GUE/NGL se zúčastnila udílení antikomunistické "Sacharovovy ceny"

Setkání buržoazie a oportunistů na opovrženíhodné události, kde Martin Schulz, prezident Evropského parlamentu udělil "Sacharovu cenu" Guillermu Fariňasovi, který jak se již prokázalo, je spojen s USA, EU, s buržoazními vládami členských států a podnikatelskými skupinami, tvoří součást stupňování antikomunistické kampaně EU proti socialistické Kubě.  

Této antikomunistické zběsilosti Martina Schulze zaměřené proti kubánskému lidu byla vzdána pocta předsedy a poslanci parlamentních politických skupin Evropského parlamentu, kteří se zúčastnili této události - Evropské lidové strany, sociální demokracie, liberálů, Zelených, evropských konzervativců a reformistů a Gabi Zimmerovou - prezidentkou Evropské sjednocené levice/Severské zelené levice (GUE/NGL), představitelkou německé strany "DIE LINKE", spojence koalice SYRIZA a základního oportunistického komponentu Strany evropské levice (SEL), ti všichni se podíleli na této opovrženíhodné události. 

Europarlamentní skupina Komunistické strany Řecka (KKE) odsoudila tuto zavrženíhodnou událost, organizovanou politickým personálem monopolů zastoupených v Evropském parlamentu. Udělení "Sacharovy ceny" Guillermu Fariňasovi je vyjádřením  vulgární antikomunistické kampaně Evropské unie proti socialistické Kubě a úspěchu jejího lidu. Vedle toho KKE rovněž odsoudila postoj Gabi Zimmerové, prezidentky GUE/NGL, protože byl v naprosté opozici s jednotným postojem skupiny GUE/NGL neúčastnit se obřadu udělení "Sacharovy ceny" Guillermu Fariňasovi. 

Postoj Gabi Zimmerové je pokračováním této aliance buržoazie a oportunistů v Evropském parlamentu a v dalších orgánech Evropské unie, což opět ukazuje, že oportunismus je nepřítelem dělnického a lidového hnutí.

Europarlamentní skupina KKE vyjadřuje svoji internacionalistickou solidaritu a svoji podporu boji kubánského lidu proti mezistátnímu imperialistickému spojenectví kapitálu EU a USA, za obranu úspěchů kubánskeho lidu a za obranu neoddiskutovatelného práva národů na rozhodování o svém životě a budoucnosti. 

Komunistická strana Řecka (KKE) 

 

Zdroj: http://lamanchaobrera.es/la-presidenta-del-guengl-asistio-la-concesion-del-premio-sajarov-anticomunista/

Překlad: Komunistický svaz mládeže

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .