header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Volební program KS RF k volbám do Státní Dumy 4. 12. 2011

Volební program KS RF k volbám do Státní Dumy 4. 12. 2011 Zveřejňujeme překlad volebního programu Komunistické strany Ruské federace do voleb do Státní dumy, které se uskuteční 4. prosince.

Politika většiny je navržena tak, aby zvítězila. Vrátit ukradenou vlast!

20 let bez SSSR se stalo pro Rusko nekonečným obdobím zkoušek a otřesů. Nyní se naše nesčetné problémy spojily se světovou ekonomickou krizí. Kolik zůstalo Rusku času k vyřešení složitých problémů? Jakou cestou se dáme v XXI. století? S kým spojíme budoucnost země? Je čas odpovědět na všechny otázky. Odpovědět musí všichni. Odpovídat a nezmýlit se v jediném - volbě moci.

Doba si vyžaduje změny

Před občany Ruska stojí mnoho konkrétních otázek.

Proč se zvyšuje nájemné a jeho výše roste mnohem rychleji než mzdy, důchody a stipendia?

Kdo ponese odpovědnost za 10 milionů nezaměstnaných?

Jak je možné, že celá země nesouhlasí s jednotnými státními maturitami a přesto jsou studentům vnucovány?

Proč, přes vysoké ceny za ropu, se stává život občanů stále těžším?

Kam zmizely prioritní národní projekty?

Proč se místo pomoci při řešení bytových problémů navrhuje občanům, aby si brali hypotéky a dále obohacovali banky?

Co je příčinou toho, že nevinní jsou zavírání do vězení a zločinci zůstávají na svobodě

Proč utrácet miliony za převrácení milice v policii, jestliže ti, kdo berou úplatky, se cítí i nadále neohrožení?

Proč letouny, vrtulníky a rakety padají čím dál častěji?

Proč vláda jednou rukou ukládá příjmy z prodeje ropy v zahraničí a druhou láká zahraniční investory?

Proč byl venkov ponechán hrátkám osudu a lid je živen odpadky z dovozu?

Občané chápou, že nyní je potřeba na tyto i další vyhraněné otázky odpovídat vážně, což znamená odpovídat srdcem a nikoli na zlost všem ostatním. Jak budeš hlasovat, tak budeš i žít.

Nastupuje doba odpovědné volby. Je potřeba hlasovat tak, abychom si vrátili ukradenou vlast. Působit tak, abychom si navrátili zemi a svou důstojnost.

Po rozbití SSSR se Rusko octlo v trestném kruhu dějin. Tato etapa trvá již 20 let. Před Ruskem nyní stojí řešení pěti hlavních problémů:

  • kolosální sociální nerovnost;
  • demografická katastrofa;
  • rozpad ekonomiky, založené na exportu surovin;
  • ztráta obranyschopnosti a klíčových spojenců;
  • duchovně - mravní degradace.

Naše ztráty mají výjimečný rozsah. V období, kdy Rusko ztrácelo čas, prodělal svět obrovský technologický skok. Buď započneme okamžitou obnovu nebo se ocitneme až na samotném dně. Doba chce změny. Okamžité změny ve prospěch lidu, ve prospěch budoucnosti.

Co Rusko má a co nemá

Země očekává novou orientaci, ta potřebuje jasně stanovené cíle, politickou vůli, čestné a akceschopné vedení. KS RF je připravena vést zemi cestou výstavby a rozvoje. Při formování našeho projektu jsme společnosti představili všechny možnosti, o které se budeme opírat.

  1. Přírodní bohatství - nejvýznamnější rezerva státu. Zisky z exportu surovin neplýtvat, ale využívat k rozvoji Ruska v zájmu jeho občanů.
  2. SSSR vybudoval mohutnou ekonomiku, jejíž část přežila i v podmínkách nelítostného ničení výrobního potenciálu. Zbytky vědeckého a produkčního potenciálu Sovětského svazu se mohou stát základnou pro novou industrializaci.
  3. Sovětská vláda umožnila svému lidu objevit v sobě nesmírný tvůrčí potenciál, který využil k nepředstavitelnému rozvoji kulturního a vědeckého rozvoje naší země. Dokonce i v současném těžkém období zůstávají vítězství nad fašismem, prvenství v letech do kosmu a dosažení strategické rovnováhy hlavními subjekty národní hrdosti. Sebeúcta národa zůstává i dnes hlavním předpokladem a zárukou jeho připravenosti k novým činům.
  4. Je jasné, že Washington nepotřebuje silné a vlivné Rusko, ale v současné době jsou Spojené státy příliš zaměstnány bojem o přerozdělení světa, vojenskými avantýrami, strategií zadržování Číny a řešením vnitřních problémů.


Rusko tak může využít čtyři významné faktory rozvoje: přírodní zdroje, ekonomiku, morálně - ideový stav a zahraniční politiku. Na základě jejich plného využití může Rusko vykročit kupředu. Dnes však nemá pátý a hlavní faktor - odpovědnou vládu, která by prosazovala národní zájmy a působila v zájmu většiny občanů.

Rusko má prostředky pro zabezpečení svého rozvoje, ale ty jsou ukládány v zahraničních bankách. Přírodní zdroje jsou rozkrádány. Intelektuální potenciál trpí "únikem mozků" a likvidací školství. O "nevyhnutelnosti modernizace" vláda pouze hovoří. Každý by si měl uvědomit, že beze změny politické moci není možné zemi zachránit.

"3 + 1 + 5" - formule změn v zájmu lidu

Aby bylo možné jít kupředu, je potřeba plně chápat všechny obtíže startu. Fakta potvrzují příznaky genocidy Rusů. Rusko vymírá. V průměru ubývá přes 600 tisíc obyvatel ročně. Po zániku SSSR se výdaje na zdravotnictví snížily 12krát. Síť nemocnic se snížila o polovinu. Počet poliklinik se snížil o 3 000 a bylo uzavřeno na 7 000 zdravotně - porodnických středisek. Zemi zaplnily falšované léky.

Hloubka propadu Ruska charakterizuje situace v bydlení. Bezplatné poskytování bytů bylo zlikvidováno. Při růstu chudoby došla situace až tak daleko, že téměř dvě třetiny občanů potřebuji zlepšit svou bytovou situaci. Pokud by měla být řešena dosavadním tempem, bylo by k tomu potřeba 200 let.

Smutnými doprovodnými jevy situace na venkově se stala degradace vesnice a alkoholismus. Více než 20 000 vesnic zmizelo z mapy Ruska. Osevní plochy se snížily o 40 000 ha. Plně byla rozvrácena živočišná výroba. Polovina potravin je dovážena ze zahraničí. Potravinová bezpečnost byla zlikvidována.

V těžebním odvětví funguje celkem 9 850 podniků, z nichž je pouze 416 státních. Zisk oligarchie je 400krát vyšší než kolik dostává celá země z těžby surovin. V důsledku toho se počet chudiny nesnižuje a infrastruktura země se rozpadá před očima.

Dále takto žít nelze. Bez rozsáhlých změn, podpořených lidovými masami je země odsouzena k zániku.

Vedení vlasteneckých sil Ruska předkládá svůj vlastní akční program.

Vláda národní důvěry zajistí:

  • národní a osobní bezpečnost;
  • přechod od ekonomického spádu k urychlenému rozvoji;
  • překonání chudoby a sociální degradace;

 

Jsme připravení řešit tyto úkoly podle vzorce tři plus sedm plus pět. Náš volební program předpokládá orientaci na:

  • tři směry nové zahraniční politiky
  • sedm úkolů nové ekonomické
  • pět sociálních priorit.

KS RF vychází z předpokladu, že hlavní hrozbu lidstva nepředstavuje terorizmus ani přírodní katastrofy. Příčinou ekonomických krizí, nesmírné chudoby, ekologických problémů, degradace kultury, mezinárodních konfliktů a dobyvatelských válek je krach kapitalismu.

Dosáhnout změn, výhodných pro lid znamená skončit s oligarchickou politikou. Ochránit stát a jeho občany znamená nasměrovat ruský stát na cestu k socialismu.

 

Bezpečnost země

Rusko potřebuje vhodné podmínky pro svůj rozvoj. K tomu se potřebuje zaštítit proti jakékoli agresi.

Ekonomická krize aktivizovala světovou reakci. Po zániku SSSR imperialisté působí stále nestoudněji. Před očima celého světa vedou několik agresivních válek. NATO okupuje Afghánistán i Irák. Dalšími možnými obětmi se stanou Sýrie a Írán. Jeho cílem se stal ropou bohatý Blízký a Střední východ. Ale washingtonský plán Velkého Blízkého východu je pouze částí plánu světového panství.

S plnou naléhavostí vystupuje do popředí otázka: Co je potřeba udělat, aby scénář bombardování Jugoslávie nebo Libye nebyl realizován i proti Rusku. Nový americký ministr obrany Leon Panetta zařadil Rusko do seznamu států představujících hrozbu pro USA.

Oficiální Rusko musí s tímto záměrem počítat ve své zahraniční politice. Co však vidíme. Za dvacet let nebyla připravena žádná opatření, která by čelila trvalému rozšiřování NATO. Hanbou Ruska je faktický souhlas s agresí do Libye. Byla ratifikována smlouva START - 3, která slouží jako kamufláž pro Spojenými státy odstartované závody ve zbrojení. Pokračuje praxe drobení ruského teritoria. Norsku byly poskytnuty k využívání námořní prostory, ve kterých ruští rybáři lovili 60% svého úlovku v Barentsově moři. Ruská vláda nejenže snižuje obranný potenciál země, ale snaží se zbavovat i věrných spojenců včetně bratrského Běloruska. Shovívavost vlády Medveděv - Putin umožňuje Západu usilovně upevňovat své vítězství ve studené válce. Národní bezpečnost je narušena. Budoucnost státu je ohrožena.

Rusko potřebuje novou vládu. KS RF je pevně rozhodnuta upevnit postavení Ruska na mezinárodní aréně a garantovat její suverenitu. K zajištění takového postupu bude "vláda národní důvěry" působit na třech směrech:

1. Nové priority zahraniční politiky.

Rusko zaměří své úsilí na zvýšení úlohy OSN, omezení vlivu NATO a jeho rozpuštění. Učiníme vše pro rozvoj dobrých a rovnoprávných vztahů s evropskými státy. Bude rozšířena spolupráce s ČLR, Indií, Vietnamem a dalšími státy Asie, Afriky a Latinské Ameriky. Sociálně - ekonomický rozvoj ruského Dálného východu dovolí zvýšit vzájemně výhodnou spolupráci v Asijsko - Tichooceánském regionu. Budeme se orientovat na vytvoření spravedlivých vztahů ve světě, na rozšíření počtu spojenců a stálých partnerů Ruska.

2. Vytvoření nového svazu bratrských národů

Základem našeho postupu v zahraniční politice se stane urychlené sblížení států, bývalého SSSR. Proces započne vytvářením plnohodnotné celní unie a jednotného ekonomického prostoru Ruska, Běloruska, Ukrajiny a Kazachstánu.

Zlikvidujeme všechny překážky, které brání vzniku pevného Svazového státu Ruska s Běloruskem. Ukončíme úsilí ruské oligarchie o ovládnutí běloruských závodů.

3. Upevnění obranyschopnosti státu.

Obnovíme funkci ozbrojených sil a vojensko - průmyslového komplexu Ruska. Lidová vláda ukončí bezmyšlenkovité armádní reformy a snižování stavu živé síly. Bude obnoven systém vojenského vzdělání a vojenské vědy. Vláda profinancuje důstojný stav ozbrojených sil nákupy bojové techniky a bojovou přípravu. Zvýšíme prestiž vojenské služby, obnovíme systém vlastenecké výchovy a přípravy branců před nástupem do armády. Velitelský sbor Armády a Námořnictva a jeho rodiny obdrží byty, školy, školky, jesle a kulturní domy. Zajistíme důstojný život pro veterány.

Abychom nemuseli platit za svou nezávislost krví lidu, musíme mít síly schopné postavit se na odpor jakémukoliv agresorovi. Jsme připraveni vést novou zahraniční politiku - nezávislou, mírumilovnou, chránící zemi proti jakémukoli ohrožení. Občanům Ruska poskytneme spolehlivou ochranu Ruského státu, ať se nachází kdekoliv.

 

Ekonomiku propadu nahradí ekonomika růstu

 

Naše nová ekonomická politika řeší sedm úkolů.

1. Znárodnění klíčových průmyslových odvětví.

Za léta privatizace a reforem došlo k likvidaci dvou třetin průmyslového potenciálu země. Nastal čas změnit tento stav. Znárodnění dovolí soustředit v rukou státu mohutné finanční zdroje, které využije k obnově ekonomiky a řešení dalších problémů.

Zaručujeme přijetí nového zemědělského, lesního a vodního zákoníku a nového zákona o přírodních zdrojích. Dojde tak k upevnění vlastnických práv státu na přírodní zdroje.

Kromě surovinových zdrojů se bude znárodnění týkat i metalurgie, leteckého průmyslu, strojírenství, energetiky a dalších základních odvětví průmyslu. Země se tak zbaví likvidačního panství divokého trhu. Dojde k obnově řízení života ekonomiky, plánování rozhodujících směrů finanční, průmyslové a zemědělské politiky.

2. Nová industrializace země.

Vláda národní důvěry začne realizovat zásadu: "Modernizace bez přestávek". Nová industrializace bude probíhat na bázi využití úspěchů vědecko - technického pokroku. Věda se navrátí do všech odvětví ekonomiky, především do elektroniky, výroby obráběcích strojů a přístrojů, strojírenství, leteckého, automobilního, lodního a chemického průmyslu. Dojde k obnově této produkce, která se dosud dováží.

Znovu začne fungovat Jednotný energetický systém země. Tarify na elektřinu, ceny na uhlí a PHM budou sníženy a budou přísně regulovány.

Vzniknou nové průmyslové zóny s jednotným ekosystémem a žádnými odpady. Vznikne systém kompenzací obyvatelstvu za nákup ekologických automobilů, bytové techniky a dalších inovovaných výrobků.

 

3. Obnovení ruské vesnice, dosažení potravinové bezpečnosti.

Státní podpora zemědělství bude zvýšena na úroveň předních států. Na podporu zemědělství bude ze státního rozpočtu vydělováno 10 - 15%. Nevyrovnanost cen bude překonána.

Půda bude bezplatně předávána pouze k zemědělskému využívání. Budou ukončeny spekulace s půdou.

Vláda zabezpečí obnovu velkých kolektivních hospodářství a jejich vybavení moderní zemědělskou technikou. Současně s tím profinancuje rozvoj zemědělského strojírenství.

Dojde k obrození ruské vesnice. Budou obnovena kulturní zařízení, školy, školky, nemocnice a polikliniky.

Obnovíme potravinovou bezpečnost. Rusko nevstoupí do WTO, pokud nedostane výhodné podmínky pro vstup. Stát začne kontrolovat ceny a kvalitu potravin.

4. Nová finanční politika.

Základem bankovního systému Ruska se stanou banky ve vlastnictví státu, včetně Banky pro zahraniční obchod, Spořitelny, Stavební a Zemědělské banky (Vněštorbank, Sběrbank, Strojbank a Selchozbank). Banky zajistí racionální využívání státních finančních zdrojů a účinný měnový systém. Státní spořitelna zajistí bezplatné služby občanům při platbách nájemného a jiných služeb.

Bude zlikvidován spekulační bankovní systém, zhoršující ekonomiky neúměrně vysokými úroky z půjček. Budou zachovány komerční banky, zajišťující služby stimulující ekonomický a sociální rozvoj státu.

 

5. Revize daňového systému.

Bude zavedena progresivní daň z příjmů občanů. Chudí občane nebudou platit daně vůbec.

Budou sníženy daně podniků z reálného sektoru ekonomiky. Významné slevy na daních získají ty podniky, které vyrábějí vysoce technologie a konkurence schopné výrobky a investují do vědeckovýzkumné činnosti.

6. Efektivní spolupráce vědy a výroby.

Vláda národní důvěry učiní vše pro zvýšení intelektuálního potenciálu Ruska. Ukončí hanebný stav, kdy podíl vysokých technologií v produkci USA činí 40% v Německu a Japonsku převyšuje 30% a v Rusku činí pouze 0.5%.

V průběhu tří let nejméně zdvojnásobíme financování vědy. Vědecká městečka a ostatní vědecká centra, která vznikla v SSSR získají podporu státu a stanou se oporou jeho renesance.

Důstojný plat dovolí zvýšit status vědců. Perspektivním mladým výzkumníkům budou zaručeny byty a další opatření podpory a životní úrovně. Stipendia aspirantů a doktorantů budou zvýšena čtyřnásobně.

Ruská věda se bude podílet na rozpracování všech významných státních projektů a opatření. Dojde ke zvýšení významu analýzy, prognózování a plánování v činnosti mocenských orgánů. Spojíme strategii národní bezpečnosti se strategii vědecko - vzdělávacích priorit. Rozhodující opatření prezidenta a vlády nebudou přijímána bez schválení Nejvyšší intelektuální rady.

7. Realizace komplexního programu " Ovládnutí prostoru".

KS RF se vrátí k využívání sovětských zkušenosti rozvoje všech druhů dopravy a obohatí je o soudobé světové vymoženosti. Regulace dopravních tarifů na přepravu sníží náklady ekonomických subjektů a poskytne občanům svobodu pohybu.

Železnice se stane státním vlastnictvím. Nové rychlostní magistrály spojí zemí a umožní přejezd z Vladivostoku do Moskvy za 48 hodin

Započne bezprostřední obnova poničené infrastruktury dopravního letectví. Letecký průmysl obdrží dostatečné množství investic. Uskutečníme zvětšení jednotlivých leteckých společností s perspektivou vytvoření státního monopolu civilního letectví. Vznikne soudobé regionální letectví.

Budou spuštěny rozvojové programy námořní a říční dopravy. Domácí loďařské společnosti a lodní průmyslové podniky obdrží státní subvence.

Bude zahájena energická výstavba federálních dálnic i místních silnic, které budou mít soudobou infrastrukturu. Ve velkých městech vzniknou nové systémy rychlostní přepravy včetně metra a rychlostních tramvají.

Objem průmyslové a zemědělské produkce i mzdy obyvatelstva se podstatně zvýší. Vláda národní důvěry ukončí s převáděním zisků z prodeje ropy a zemního plynu do zahraničních bank. Převážná část těchto prostředků bude využita k úvěrování ekonomiky, cílevědomou modernizaci a rozvoj podniků. Růstová ekonomika zajistí stabilní a urychlený rozvoj Ruska.

 

Sociálně spravedlivý stát

 

KS RF zaručuje změnu sociálních priorit a tvrdí, že v Rusku vznikne sociálně spravedlivá společnost.

1. Nejdůležitější princip naší orientace: spravedlivá společnost místo "sociální džungle"

Hlavním právem člověka je právo na život. Povinností státu je učinit život důstojným. K tomu přijmeme nové sociální zákonodárství. Současná vláda a strana "Jednotné Rusko" ho za několik let radikálně zhoršili. Zavádějí placené školství a zdravotnictví a omezují přístup občanů ke kultuře. KS RF je připravena v průběhu dvou let přesměrovat ruské zákonodárství na uspokojování potřeb občanů.

Stát rozšíří síť sociálních zařízení, ochrání mateřství a výchovu dětí, zaručí důstojné stáří a postará se o invalidy. Vykoření nezaměstnanost, jako příznak kapitalistické dravosti. Přijmeme nový pracovní zákoník a ochráníme práva dělníků, rolníků a všech zaměstnanců. Pracujícím budou zaručeny důstojné mzdy a pracovní podmínky, odpočinek, léčení, zvyšování vzdělanosti a kulturní úrovně.

Právo na byt - nedílná součást práva na život.

Bytové - komunální hospodářství - největší podmínky života zajišťující odvětví stát. Rozhodující počet obyvatelstva bydlí v domech postavených v období existence SSSR, které nejsou 20 let opravovány a udržovány. Opotřebování sítí převyšuje 70%. Vše může v jednom okamžiku padnout. "Jednotné Rusko" předává bytový komplex soukromým obchodníkům. Snažíce přenést údržbu a opravy bytů na nájemníky. K vyřešení této otázky vypracoval KS RF systém opatření:

  • Občanům bude zabezpečeno dostupné bydlení. Rodiny s nízkými příjmy obdrží byty zdarma. Ostatní mohou získat byty na úvěr,nejvýše s 5% úroků. Doba splatnosti nesmí být nižší než 10 let.
  • Bude přijat nový bytový zákoník. Infrastruktura i objekty bytových služeb se vrátí do rukou státu. Řídící společnosti se stanou výlučně vlastnictvím státu nebo obce. Vláda bude odpovídat za opravy komunikací, střech, sklepů a dvorů velkých činžovních domů, kromě zvláště drahých elitních ubytovacích prostor.
  • Bude spuštěn rozsáhlý program náhrady starého nebo havarijního bytového fondu. Stát aktivně podpoří masovou individuální výstavbu, pro kterou přidělí bezplatně parcely.
  • Všechny domy budou zabezpečeny levným teplem a elektřinou. Tarify za bytové služby budou regulovány. Výše plateb za byt a služby nesmí převýšit 10% příjmu rodiny.
  • Bude zakázáno vystěhovat rodiny s dětmi, invalidy, důchodce a osoby, jejichž příjem je nižší než životní minimum.

2. Dětem a mládeži - podpora státu.

Základem naší politiky pro mládež se stanou: volný přístup ke kvalitnímu vzděláním, umožnění zaměstnání podle specializace, poskytnutí bezplatného bydlení mladým rodinám a upevnění rodinných hodnot.

Stát bude aktivně podporovat rozvoj nadaných dětí a mládeže, mladé vynálezce, vědce, autory perspektivních projektů. V zemi vznikne celá síť klubů, sportovních sekcí, tvůrčích studií a turistických středisek.

Skončí deficit dětských předškolních zařízení. Vláda ukončí rovněž všechny technologie rozvratu rodin. Pro rodiny s více dětmi zavede systém podpůrných dávek. Podstatně bude rozšířen systém dětských ozdravoven.

Bude rovněž zaveden systém všestranné podpory činnosti mládežnických a dětských organizací.

 

3. Naše heslo - "Kvalitní a dostupné vzdělání všem"

KSRF navrátí lidu největší vymoženost SSSR - bezplatné vzdělání. Ukončíme zavírání univerzit a škol. Dojde k obrození systému průmyslových škol a odborných učilišť.

Výdaje na vzdělání dosáhnou 10% HDP. Politika strany dovolí uskutečnit program "Od školní lavice až do hvězdného nebe" a další ambiciózní projekty.

Práce učitele bude důstojně odměňována a její prestiž upevněna.

Pro žáky bude zajištěna teplá strava. Dojde k zvýšení stipendií a zvýší se počet studentů, kteří je budou dostávat.

4. Upevnit zdraví lidu.

Všem budou bezplatně poskytovány kvalitní lékařské služby, včetně nejsložitějších operací. Soukromé kliniky budou složit pouze jako doplněk plnohodnotného zdravotního státního systému. Obnovíme zdravotní službu ve všech velkých provozech. Spustíme program urgentní lékařské pomoci na venkově.

Průměrný příjem ve zdravotnictví bude vyšší než průměrný příjem v zemi. Lékaři s vysokou kvalifikací vstoupí do kategorie nejlépe placených občanů.

V celém rozsahu budou obnovena zdravotní péče o matku a dítě a poradny pro těhotné ženy. Porodné na jedno dítě bude činit 40-50 tisíc rublů. Měsíční dětské přídavky budou odpovídat reálnému životnímu minimu.

Stát zabezpečí komplexní profylaktiku nemocnosti, přístup k sanatornímu a lázeňskému léčení i rozsáhlou propagaci zdravého způsobu života.

Upevnění zdraví občanů bude napomáhat program "Města Ruska". Zvláštní pozornost v něm bude věnována projektu "Zelené město" s novými pravidly využívání půdy, zavádění městských zelených zón a výsadbě zeleně na malých náměstích.

5. Podmínkou renesance Ruska je nový kulturní vzestup.

Národní vláda zajistí kulturní vzestup země. Spolehlivě ochráníme naše dějiny před těmi, kdo je zkresluji, očerňuji a zpochybňuji hrdinství minulých generací. Televize a kinematografie se opět stanou zdrojem vštěpování základních morálních hodnot, pocitu vlastenectví a občanské odpovědnosti.


Jedním z nejdůležitějších kritérii hodnocení činnosti vlády se stane úroveň kulturního rozkvětu země. V nejkratším čase přijmeme zákon "O kultuře". Výdaje státního rozpočtu na tuto sféru se zdvojnásobí v průběhu tří let.

Dojde ke zvýšení bezpečnosti kulturních památek. Spustí se nové programy ochrany jazyka, tradic Rusů a všech národů žijících na území Ruské federace i propagace významných děl ruské kultury.

Rozsáhlé možností pro svůj rozvoj obdrží tvůrčí svazy. Vznikne Národní společenská rada pro kulturu, která vypracuje zásady a orientace duchovního rozvoje země.

Bez nové kulturní politiky nevidí KS RF množnosti řešení národní otázky. Naše strana velmi seriozně rozpracovala ruskou tématiku. Při tom vyloučila všechny nacionalistické vulgarizmy. Otázka se dotýká čtyř pětin občanů Ruské Federace, většiny, která je povinná pochopit svoji úlohu ve sjednocování naší mnohonárodnostní vlasti. Pro vyřešení ruské otázky považujeme mimo jiné za nevyhnutelné:

  • vést odpovědnou státní politiku zaměřenou na vytváření atmosféry přátelství mezi národy;
  • aktivně čelit pokusům ideové agrese proti národním a kulturním tradicím národů žijících na teritoriu Ruska;
  • co nejpřísněji trestat všechny projevy rusofobie, jako extrémní formy vyvolávání nacionálních sporů;
  • adekvátní podíl kultury všech původních národů Ruska v informačním prostředí;
  • dosažení skutečné rovnosti všech národů Ruska v oblasti řízení a správy státu, v podnikání a rozdělování zisku z prodeje surovin;
  • ochranu všech našich spoluobčanů za hranicemi, působením na vládnoucí režimy v zemích, kde jsou popírána jejich občanská, kulturní a sociálně - ekonomická práva.

Pro lid, společně s lidem

KS RF zaručuje, že kreativní politika národně - patriotických sil obrodí Ruskou Federaci a učiní ji reálně jednotnou. Ekonomiku spádu nahradí ekonomikou růstu. Naše země se stane progresivní zemí bez sociálních problémů.

Po převzetí řízení státu provede KS RF všechny změny potřebné pro lid společně s lidem. Ve společensko - politické oblasti nastolí novou atmosféru. Volební systém očistí od informačního teroru, špinavých technologií a všemocnosti peněz. Volby budou probíhat na principu reálné rovnosti všech účastníků volebního procesu a vyjádření svobodné vůle občanů. Garantujeme demokratizaci politického systému a zvýšení jeho účinnosti.

  • Občané získají reálné právo na referendum.
  • Dojde k rozšíření pravomocí a kontrolních funkcí parlamentu.
  • Členové Rady federace, lidoví soudci na úrovni měst a okresů budou voleni občany.
  • Za nedodržení předvolebních slibů bude možné odvolat poslance a vedoucí jakékoliv úrovně.
  • Dojde k reorganizaci systému řízení; dojde k omezení stavu státního aparátu a zvýšení jeho účinnosti.
  • Bude zahájen nesmiřitelný boj s korupcí, bude uzákoněna konfiskace majetku zlodějů a korupčníků.
  • Vznikne akční Rada národní bezpečnosti a Nejvyšší intelektuální rada.
  • Dojde k všestrannému rozvoji různých forem lidové samosprávy a společenské kontroly práce funkcionářů.

Po příchodu k moci vytvoří KS RF podmínky pro vznik obnovení systému sovětské lidovlády.

Budeme pracovat tak, abychom potvrdili moc většiny.

K novým horizontům

Čas potvrdí správnost idejí, kterým je věrná KS RF. Zkušenosti ČLR, VSR, bratrského Běloruska a dalších zemí dokumentují účinnost socialistických principů v ekonomice i ve společenském životě. I když byl SSSR zrazen svými "vůdci" a nepodařilo se mu přežít, hlavní směr pokroku dosažení socialismu¨, se nezměnil. KS RF s přesvědčením prohlašuje: náš lid je hoden toho, aby žil ve velké a socialistické vlasti. V rukou komunistů je program kreativity a progresu. Národní referendum potvrzuje: návrhy KS RF jsou podstatou politiky většiny občanů. Přichází období přeměnit naděje většiny v nový státní směr vlády národní důvěry.

Naše heslo: "Od obrany - k celonárodní ofenzívě."

Politika většiny zvítězí.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .