header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Poselství Reného Gonzáleze lidu Kuby

René GonzálezTato slova patří mému lidu, která mu dlužím ode dne, kdy jsem vyšel z vězení a která nemohla být zaslána vzhledem k potřebě mít bezpečnou cestu, než jsme je mohli odeslat.

Je skutečně nelehké obrátit se prostřednictvím kamery k lidu, který je tak milován a jehož se člověk cítí součástí, ale potřeboval jsem se spojit s vámi a říci vám, jak velkou vděčnost chováme za vše, co jste udělali, vysvětlit vám, že jsme se velmi cítili doprovázeni tisíci poselstvími, dopisy dětí, všech pracovních a studentských kolektivů, které nám z Kuby posílaly svá poselství, podporu, která nám nikdy nescházela a která nás posilovala v těchto letech nespravedlnosti, jichž už bylo příliš.

Pro mne tento moment štěstí, o které se spolupodílíme, je jednoduše závorka v rámci zneužití, pro které dosud nebyla dosažena ani troška spravedlnosti. Skutečnost, že já jsem nyní venku z vězení, jen znamená, že byla vyčerpána jedna avenida zneužití, kterému jsem byl vystaven, ale dosud máme čtyři bratry, které musíme zachránit a které potřebujeme, aby byli spolu s námi, se svými rodinami,aby byli mezi vámi a předávali vám to jejich nejlepší, a ne v oněch místech, kde jsou, kde vstávají, probouzejí se každé ráno, ubírají se do jídelny, ve které nemají jíst, chodí mezi lidmi, kde nemají chodit; a skutečně potřebujeme pokračovat v tomto zápase, abychom je vytáhli vpřed.

Pro mne toto je jen jedna hlídka, nové místo, na kterém budu pokračovat, aby se prosadila spravedlnost a nás Pět se mohlo vrátit společně k vám.

Svobodu Pětici!Chci poslat zvláštní pozdrav rodinám zbývajících čtyř bratrů, které mě skutečně dojaly svou radostí. Je to skutečně hluboké, když člověk mluví po telefonu s osobou, o které ví, že má svého syna zavřeného, svého manžela zavřeného, a která přijímá mou svobodu, jakoby to byla svoboda jednoho z jejích blízkých. Mne to skutečně dojímá a zavazuje a musíme pokračovat v tomto boji, protože oni si nezaslouží to, kde jsou.

Všemu mému lidu, všem, kdož nás v těchto dnech doprovázeli na celém světě, kterých byly tisíce, jejichž prostřednictvím jsme mohli krok za krokem rozbíjet tuto informační blokádu, prolamovat mlčení, které velké tiskové korporace uvalily na náš případ, jim vyjadřuji jménem nás Pěti mé co nejhlubší poděkování, můj závazek vás i nadále zastupovat, jak si to zasluhujete, to co konec konců děláme, nás Pět, protože nás není jen Pět, jsme celý úplný národ, který už celých padesát let klade odpor a díky tomu můžeme stále pokračovat v boji, protože se vámi inspirujeme, protože víme, že vás zastupujeme a nikdy vám neselžeme a vždy budeme na výši, kterou si zasluhujete.

Pevné objetí všem!

Budeme milovat Pětici, ať jsme kdekoliv!

 

Pramen: Granma Internacional, 14. 10. 2011

Převzato z: www.kubadnes.cz

 

Článek "René z Miami5 "svobodný", přesto i nadále rukojmím vlády USA"

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .