header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Britští občané pro mír v Libyi v Russia Today

Libyjská mediální fronta - Žádný úspěch bez Al Jazeery Přinášíme video-rozhovor pořízený TV stanicí Russia Today se Sukantem Chandanem, představitelem organizace Britští občané pro mír v Libyi, který hovoří o pokračující válce mezi silami věrnými Kaddáfího vládě na jedné straně a proNATOvskými silami a NATO samotným na straně druhé.

Chandan přináší množství zajímavých informací a zdůrazňuje to, že válka neskončila, jak tvrdí média pod kuratelou NATO, ale naopak v jiné podobě právě začíná. Protinatovský odboj získává podporu z některých okolních zemí (Alžírsko, Niger). Uvádí, že síly tzv. protikaddáfiovských povstalců, které jsou nástrojem NATO, jsou vnitřně rozdělené a dokonce proti sobě jednotlivé frakce bojují. Chandan poukazuje na naprosté zapojení médií a zejména TV stanice Al Jazeery do psychologické mediální války NATO, přičemž se odkazuje i na prohlášení listu britské ekonomické elity Financial Times, který prohlásil, že bez Al Jazeery by nebylo (pro západní agresory) úspěšné války proti Libyi. Uvádí zločiny ve formě etnických čistek, jichž se proNATOvští povstalci dopouštějí na černém obyvatelstvu. NATO se dopouští rozsáhlých zločinů a vraždění civilního obyvatelstva bombardováním měst, nemocnic a infrastruktury. Mezinárodní organizace, které o sobě tvrdí, že je jejich úlohou bdít nad ochranou lidských práv, nejen že k tomu mlčí, ale ve skutečnosti se staly komplici NATO.

Chandan na závěr svého vystoupení vyzdvihuje potřebu formování mezinárodního bloku sil proti bloku NATO a přináší dokonce myšlenku formování mezinárodních brigád jako za války proti fašismu ve Španělsku.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .