header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Libye jmenuje nikaragujského kněze Miguela D´Escota svým představitelem v OSN

Miguel D'EscotaLibyjská vláda jmenovala pátera Miguela D´Escota, kněze a jednoho z vůdčích představitelů Sandinistické revoluce a bývalého předsedu Valného shromáždění OSN, jako svého představitele v OSN.

"Všeobecný lidový výbor mezinárodních vztahů a mezinárodní spolupráce sděluje Vaší excelenci, že Džamáhíríje se rozhodla jmenovat pana Miguela D´Escota Brookmana, bývalého ministra zahraničních věcí Nikaragui, jako svého představitele v OSN v New Yorku".

Oznámení bylo provedeno minstrem zahraničí Libye, kterým je Moussa Kusa, v dopise zaslaném generálnímu tajemníkovi OSN. Dopis informuje, že D´ Escoto je zmocněn hovořit jménem libyjského lidu před orgány Spojených národů. V úředním dopise je také upřesněno, že rozhodnutí bylo přijato poté, co Ali Abdulssalam Treki, 4. března jmenovaný představitel libyjských zájmů, nemohl začít plnit své úkoly představitele Libye pro nemožnost získat vstupní víza do Spojených států severoamerických.

Prezident Nikaragui Daniel Ortega požádal D´Escota, aby přijal jmenování "zastupovat lid a libyjskou vládu v jeho boji za znovunastolení míru a za obranu svého legitimního práva vyřešit si vnitřní konflikty bez zahraničního vměšování".

"Jako projev solidarity s velkým libyjským lidem akceptujeme nabídku, abychom hledali mír prostřednictvím spravedlnosti a za pomoci mírových metod", prohlásil D´Escoto, když odsoudil masakry prováděné v Libyi ze strany Spojených států, Spojeného království, Francie a dalších jejich spojenců. "Je to porušení mezinárodního práva, které se nemůže nechat projít".

Podle D´Escota, prezident USA Barack Obama "překonal svého předchůdce Bushe v imperiálních praktikách použitých v zahraniční politice a představuje nejhorší hrozbu míru a mezinárodní bezpečnosti, která vede lidstvo na pokraj zničení".

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .