header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Kolumbijec Santos v Caracasu

Venezuelský prezident Hugo Rafael Chávez Frías a jeho kolumbijský partner Juan Manuel Santos podepsali čtyři bilaterální dohody jako součást pokračování společné agendy po návratu k normalizaci diplomatických a politických bilaterálních vztahů.

Dohody se týkají možnosti rozvoje vzájemné spolupráce v textilním průmyslu, agropůmyslu, dobytkářství a automobilovém průmyslu. Dále byl podle Granma Internacional podepsán závazný dokument o vytvoření bilaterální meziministerské komise pro rozvoj turistiky.

Ministři zahraničních věcí Venezuely a Kolumbie Nicolás Maduro a María Angela Holguínová podepsali dokument o boji proti drogovému nebezpečí.

V průběhu jednání v Caracasu poznamenal Chávez, že "respektujíce některé rozdíly jsme zde a jednáme. To důležité je naše výzva a závazek být spojeni, protože tak můžeme pokročit vpřed." Santos potvrdil, že proces sbližování jde dobrou cestou. "Přijeli jsme do Caracasu, abychom pokročili v procesu zahájeném v srpnu a potvrdili, že Kolumbie si přeje přátelství a respektuje velký venezuelský lid." Oba prezidenti se dohodli na pravidelných schůzkách vždy po třech měsících - věnovat je hodlají revizi vzájemných vztahů a plnění sjednaných dohod.

hor

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .