header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Podpora PCV neustále stoupá

Sekretariát pro tisk a propagandu Komunistické strany Venezuely (PCV) sdělil, že v parlamentních volbách do Národního shromáždění a do Latinskoamerického parlamentu (Parlatino) byli zvoleni dva hlavní poslanci a sedm náhradních poslankyň a poslanců z listiny Rudý kohout (logo Rudého kohouta používá PCV, ale také např. brazilská komunistická agentura Vermelho, znamená v překladu Rudý - pozn. překladatele).

Podle informací Národní volební komise dle Tribuna Popular byli jako hlavní zvoleni dva poslanci, Oscar Figuera ve státě Guárico do Národního shromáždění a Carolus Wimmer do Parlatina, zatímco jako náhradní poslankyně a poslanci byli zvoleni Diluvina Cabello ve státě Anzoátegui, Douglas Gómez v Aragua, Yue Jabour v Cojedas, Lorenzo Devera v Delta Amacuro, Pedro Eusse v Portuguesa, Febres Rodriguez v Nueva Esparta a Edgar Luceno v Táchiře. Sekretariát dále doplnil, že pro listinu Rudý kohout - PCV bylo odevzdáno ve prospěch kandidátů revoluční aliance PSUV - PCV (Sjednocená socialistická strana Venezuely - Komunistická strana Venezuely) 162 830 hlasů, což potvrzuje stálý růst historického hlasování pro komunisty ve volbách tohoto charakteru.

Pro PCV tyto volby znovu potvrdily, že organizace venezuelských komunistů prochází procesem růstu a konsolidace, že rozhodnutí voličů, kteří odevzdali hlasy pro listinu Rudý kohout, je revolučním krokem vysokého uvědomění a závazkem, u kterého si lid může být jistý, že ?dáváme všechny naše schopnosti a kapacity ve prospěch úspěchu lidových zápasů a vysokého cíle revoluce... Děkujeme pracujícím a venezuelskému lidu, kteří přes zuřivou protikomunistickou kampaň volili listinu Rudého kohouta ve prospěch revolučního procesu. Tato situace nás nutí zvyšovat závazek naší strany, Komunistické strany Venezuely, resp. Komunistické mládeže Venezuely vůči dělnické třídě, rolnictvu, studentům a lidu - prohlubovat revoluci směrem k socialistické perspektivě.?

Zároveň PCV vítá triumf a vzestup dosažené Sjednocenou socialistickou stranou Venezuely (PSUV) a ostatních politických a společenských sil revoluce, a upozorňuje, že proces vedený prezidentem Hugem Chávezem bude i nadále cílem zuřivých útoků a protiofenzivy severoamerického imperialismu a ostatních sektorů mezinárodní fašistické pravice. Proto volá po upevnění organické jednoty revolucionářů, představující kolektivní orgán vedení, umožňující čelit společnými názory reakci a uskutečňovat nutné korekce, které proces vyžaduje.

Přeložil Vladimír HORÁK


Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .