header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Němečtí studenti proti školnému

Také v Německu, nejen v České republice, probíhá boj studentů proti Boloňské deklaraci a školnému. Přinášíme Vám překlad výzvy studentů k celotýdennímu protestu.

Solidarita se všemi bojujícími za volné a emancipační vzdělávání

Zdravíme žáky, studenty, odboráře, učitele, rodiče a všechny, kdo celosvětově bojují za osvobozené (emancipační) vzdělávání!!

Jsme lidé z 60 měst Německa a zařazujeme se tímto do celosvětových protestů. Také my diskutujeme o struktuře a restrukturalizaci vzdělávacího systému zde v Německu i celosvětově (jako například Boloňský proces nebo školné). Bojujeme za bezplatné a svobodné vzdělávání pro všechny, stejně jako za společnost, která toto umožňuje.

Mezi 15. a 19. červnem probíhá ve více než 60 městech celoněmecký týden akcí (Bildungsstreik). Mezi plánované formy aktivit patří mezi jinými alternativní semináře a workshopy (16. 6.), demonstrace (17. 06.), akty občanské neposlušnosti (18. 06.) a protesty proti 10. výročí Boloňské deklarace (19. 06.). Podporujeme a solidarizujeme s vašimi boji na školách, univerzitách a závodech po celém světě.

Potřebujeme také vaši podporu. Prosíme, pošlete do 17. června krátké vyjádření solidarity na tuto adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jen společně můžeme zvítězit v boji za spravedlivější a solidárnější svět!

Bundesweites Bildungsstreikbündnis (spolkové koordinační centrum protestů http://bildungsstreik2009.de/)

PS: Zde naleznete přehled vzdělávacích protestů pro tento rok http://bs.risiko09.de/content/overview-education-protests-2009

PPS: Komentáře k tomuto dopisu můžete zanechat zde: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">united.for.education[at]gmail.com

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .