header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Svobodu pro uvězněné madridské antifašisty!

1.června sociálně demokratická vláda opět prokázala, jaká je její skutečná politika. Národní demokracie – fašistická strana, přes všechny snahy vše zlehčit a převrátit, znovu ukázala svoji xenofobní a rasistickou podstatu. V tomto případě se rozhodla zasáhnout do jednoho z nejvýraznějších požadavků bojů mládeže poslední doby – boje za důstojné bydlení. Zkusili mladé lidi zmást, obviňujíce ze všeho imigranty, místo skutečného vysvětlení původu problému.

Antifašisté v Madridu se rozhodli demonstrovat v ulicích, aby ukázali, že kdekoli se bude konat fašistická demonstrace, budou tam oni, aby fašistům odpověděli. Mnohem více lidí se zúčastnilo antifašistických protestních akcí než bylo těch, kteří podporovali politiku fašistické Národní demokracie. Proto policie zasáhla za použití značného násilí, aby se ulice mohly otevřít fašistům. Antifašisté ustoupili, znovu se zformovali ale nakonec nemohli tlaku policie déle odolávat. Vládní pokyny pro policejní jednotky byly jasné – zasáhnout brutálně a stěží v rámci zákona proti komukoli, kdo neustoupí této fašistické krutosti.
Konečným výsledkem bylo 5 uvězněných, jeden z nich dokonce nedosáhl zákonné věkové hranice, mnoho lidí bylo zraněno. Někteří z nich museli být převezeni do nemocnice. Dva z uvězněných, stejně jako řada zraněných, byli členy Kolektivů mladých komunistů (CJC).
Vyjadřujeme jim naši veškerou podporu a žádáme o solidaritu. Soudruzi musí vědět, že přes všechny překážky musíme pokračovat v boji, protože se snaží naše přesvědčení a odhodlání zlikvidovat tvrdými metodami. Stali se dalšími oběťmi na rozsáhlém seznamu utlačovaných lidí, který se ve Španělsku v poslední době velmi rozšířil.


CJC v Madridu, stejně jako celá organizace požaduje:
Okamžité osvobození všech, kteří byly zadrženi při protestech proti fašismu.
Okamžitou rezignaci Soledad Maestre, který je zmocněncem vlády v Madridu, z důvodu jeho neustále otevřenější spolupráce s fašistickými organizacemi v Madridu.
Naprostou ilegalizaci fašistických organizací a úplný zákaz všech jejich veřejných aktivit.
No pasarán!
Proti fašismu, za jednotný boj!

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .