header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Proběhl srpnový Politruk kemp... malý, ale náš

cherry.jpgPrvní srpnový víkend proběhlo rekreační setkání skupiny mladých komunistů a sympatizujících převážně z Jihomoravského kraje pod názvem Politruk kemp. Zájem o akci byl obrovský, ačkoliv z časových důvodů řada zájemců musela odříct účast - mnohdy kvůli práci. Je smutné, že mladí lidé, kteří se chtějí v rámci dnešního politického zřízení nějak udržet či dokonce snad mít vlastní byt - v období reálného socialismu naprostá samozřejmost, nad kterou se nikdo nepozastavoval - a zakládat rodinu, musí otročit za mizivou mzdu na úkor vlastního života a to i v létě, kdy by si měli užívat radostí života.

V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že budeme muset celou akci zrušit, naštěstí se však našlo dost těch, kteří si volný víkend u vody nenechali ujít. Koupání ve vodě, večery u kytary mezi fajn lidmi i praktická diskuse především nad plánovanými aktivitami v září, až zase začne další školní rok. Prostě takové malé pozastavení se v této uspěchané době. Protože se nám pořádání těchto akcí vyplatilo a zájem byl opravdu obrovský, chceme další víkendové setkání v přírodě zorganizovat hned v průběhu září, zvláště i pro ty, kteří v srpnu neměli šanci se z důvodů pracovní nebo jiné vytíženosti akce zúčastnit.

"Víkendovky" pod stanem sice v KSM určitou tradici mají, přes to je Politruk kemp novým typem akce, protože většinou se jednalo o víkendová zasedání, schůze atp. Politruk kemp je akcí především rekreační a vzdělávací a pro inspiraci zde připojuji úryvky ze článků, které pravidelně vycházejí na stránkách Svazu komunistické mládeže Ruské federace, která letos obdobné akce pořádala v množství oblastích Ruska a očividně má v tomto více zkušeností:

...25. července byl na břehu Černého moře poblíž osady Archipo-Osipovka zahájen šestý mezinárodní tábor... Na plánu jsou diskuse, sportovní aktivity, výlety na vodopády a za archeology, pozorování hvězd, sledování filmů, diskotéky, šachové turnaje ad... tábora Che Guevary se zúčastní levicová mládež z více než 16ti měst Ruska: Moskvy, Petrohradu, Kaliningradu, Novosibirska, Krasnodaru, Samary, Brjanska, Mordovije, Kirova, Jaroslavi, Lipecka, Novorosijska, Timaševska, Elektrostali, Smolenska, Altaje a dalších. Očekáváme hosty z Krymu a Itálie... Od 11. do 26. července proběhl na břehu malebné řeky Voroněž poblíž vesničky Karamyševo v Lipecké oblasti tábor levicové mládeže, organizovaný skupinou "osvobození práce". Tábora se zúčastnilo více než 50 lidí... tábor proběhl v přátelské a tvůrčí atmosféře. Každý den se konaly ideologické diskuse a výuka, večer se pouštěly filmy. Účastníci tábora nezapomněli ani na odpočinek: koupání v řece, sportovní hry... 28. - 29. července přijel na oficiální návštěvu 1. tajemník Velvyslanectví Kubánské republiky v RF Pedro Posu Velaskez.

To jsou jen střípky z článků, které na stránkách SKM pravidelně vycházejí. Takže doufám, že v září jim začněme šlapat na paty ;o)

Gavroš

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .