header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

180 000 podpisů proti základně USA

Již 180 000 podpisů bylo získáno pod petici proti možnému vybudování vojenské základny USA na českém území, organizovanou mladými komunisty. Informoval o tom na dnešní tiskové konferenci předseda zakázaného Komunistického svazu mládeže a člen Ústředního výboru KSČM Milan Krajča. Jak dále Krajča uvedl, podepsané petiční archy předají komunisté zítra na zasedání Petičního výboru Poslanecké sněmovny, který se touto peticí bude zabývat.

Podpisy mladí komunisté získávali na stovkách veřejných petičních akcí, demonstracích a besedách. Mezi nejvýznamnější aktivity zakázaného Komunistického svazu mládeže (KSM) proti základně USA patřily demonstrace proti návštěvě prezidenta USA George Bushe v Praze, nebo účast na protestních aktivitách obyvatel Brd, ve kterých má být plánovaná základna USA postavena.

Do podpory petice KSM proti vojenské základně USA se kromě KSČM zapojily desítky různých organizací jako Český svaz žen, Levicové kluby žen, České mírové hnutí, pozitivní reakci zaznamenala petice i v řadě odborových organizací. Velikého ohlasu dosáhla kampaň KSM v zahraničí, kde ji vyjádřily podporu např. Světová rada míru, Světová federace demokratické mládeže a řada významných organizací mládeže, studentů, politických stran, odborů a mírových hnutí.

KSM hodlá i nadále i nadále rozvíjet své aktivity proti možnému vybudování vojenské základny USA na území České republiky. Mladí komunisté budou i dále pokračovat v získávání podpisů pod petici, chystají novou řadu besed a diskusí, proti základně USA připravují další demonstrace a protestní mítinky.

tisková zpráva, Praha, 8. září 2008

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .