header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Komu vadí Rudá záře?

Ve středu 11. června 2008 shledali návštěvníci internetových stránek klubu KSM Praha 12 - Rudá záře na adrese www.rudazare.wz.cz, že jsou tyto stránky mimo provoz. Nejednalo se ovšem o záměr tvůrců stránek ani technickou závadu, nýbrž cílené vymazání obsahu stránek a zablokování účtu, na který se již není možno přihlásit. Protože téhož dne byly stránky v nezměněné podobě umístěny na adresu www.rudazare.wu.cz, můžete si udělat představu, co dalo záminku správcům internetové databáze Webzdarma záminku k takovému zákroku.

Stránky KSM Praha 12 především propagovaly a propagují občanské sdružení, které pozbylo registraci u Ministerstva vnitra ČR. Na propagaci nezaregistrovaných občanských sdružení lze stěží shledávat něco nezákonného. Vytvořím-li například stránku s názvem "Mladí komunisté", ale třeba i "Mladí včelaři", může ji kdokoli označit za propagaci nezaregistrovaného občanského sdružení také. Opakuji, že KSM byl MV ČR pouze rozpuštěn, nikoli prohlášen za zločineckou organizaci.
Co tak rozlítilo antikomunisty, kteří patrně orodovali u správce internetového prostoru za odstranění stránek? Nepochybně to byly především stále přibývající nové články a fotografie z akcí KSM, dokladující, že mladí komunisté stále existují a pracují, i když momentálně nemají zaregistrované občanské sdružení takového charakteru. Jistě je vyvedlo z míry také odlišné hodnocení významných osobností světového komunistického a dělnického hnutí a hodnocení současného kapitalismu, které se liší od nynějšího "oficiálního pojetí" prezentovaného nám militantně antikomunisticky laděnými buržoazními médii. Zdá se být v současné době odvážné připouštět, že komunistického hnutí v čele se svými revolučními stranami a jejich revolučními vůdci má za sebou mnoho prospěšné práce pro pracující lidi, i když samozřejmě také omyly (které přinejmenším usnadnily, ne-li přímo umožnily porážku světové socialistické soustavy), a že kapitalismus a buržoazní demokracie neznamená neomezenou "svobodu a demokracii", ale především existenční potíže, devastaci lidských vztahů a morálky, a svobodu slova jen pro příslušníky vládnoucích tříd a jejich přisluhovače nebo neškodné žvanily typu buržoazních humanistů a bezkoncepční anarchisty, jejichž teorie v nejmenším neohrožují panující řád.
Celá ta štvanice proti bývalému Komunistickému svazu mládeže a všemu s ním spojenému nejlépe svědčí o fašizaci české společnosti. Této politice je ovšem třeba odporovat, a ne jí pasivně přihlížet nebo ji ještě podporovat tvrzeními typu, že "KSM levici škodí a je dobře, že je zakázán" (znovu podotýkám, že je pouze rozpuštěno občanské sdružení s tímto názvem...)
Soudruzi, nedejme se!
Pryč s fašizací internetu i celé společnosti!
Naše věc je spravedlivá!

Leopold Vejr

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .