header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Desetitisíce lidí slavily Svátek práce

Po celé republice slavili pracující svátek práce. Nechyběli ani členové KSM, podílející se na aktivitách KSČM. Největší mítink se uskutečnil v Praze. Zhruba tři tisíce členů a sympatizantů KSČM přišlo 1. května 2008 v dopoledních hodinách na pražské Výstaviště (dřívější Park kultury a oddechu Julia Fučíka) oslavit Svátek práce. Manifestaci moderovala předsedkyně Pražské rady KSČM Marta Semelová. S hlavním projevem vystoupil předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, za KSM a mladé členy KSČM pak ss. Milan Krajča, Josef Gottwald, Daniel Rovný a Ludvík Šulda.

 

Akci zaštítili svou účastí i významní komunističtí umělci - herečka a recitátorka Jiřina Švorcová, zpěvák Statis Prusalis a básník Karel Sýs. Dlouhá fronta se stála na podpisy nově vydané knihy člena KSČM armádního generála v. v. Miroslava Vacka "Teď když máme, co mnozí chtěli".

 

Na akci nechyběl ani stánek, prapory, transparenty a propagační materiály Komunistického svazu mládeže, přestože bylo s platností od 24. dubna 2008 Městským soudem v Praze potvrzeno rozpuštění této organizace Ministerstvem vnitra ČR. To vyvolávalo zběsilý hněv několika přítomných antikomunistických štváčů a radostné povzbuzování mnoha soudružek a soudruhů.

Na akci byly získány také další podpisy na petici proti vojenské základně USA v ČR. Více než 160.000 podpisů pod peticí KSM tak dostalo další přídavek.

 

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .