header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Nové kluby odpovědí na snahy zakázat KSM

Zcela jasnou odpovědí na nepravomocné potvrzení zákazu KSM je založení tří nových struktur KSM a to konkrétně ve Dvoře Králové nad Labem, v Prostějově a v Luhačovicích za aktivní účasti členů nedávno založené Oblastní rady KSM pro Jihomoravský kraj. Rýsují se další dvě uskupení KSM a to konkrétně ve Vyškově a v Hodoníně, kde bude také KSM společně s OV KSČM organizovat demonstraci dne 9. 5., kdy bude Evropskou unií oslavován tzv. "Den Evropy".

(Což je historický revizionismus, který se snaží vymazat podepsání kapitulace nacistického Německa v Berlíně i před Sovětskou armádou, a naopak vyzdvihnout kapitulaci podepsanou západním spojencům v Remeši). Tímto politickým rozhodnutím se současní mocní mstí KSM za komunistickou demonstraci proti vládě 25. února a je to rovněž několik dnů před sjezdem Komunistického svazu mládeže. Jde samozřejmě o snahu zastrašit nejen komsomolce, ale především obyvatele naší země, kteří se začínají spolu s námi bouřit proti likvidaci bezplatného zdravotnictví, dalším sociálním škrtům, instalaci vojenské základny imperialismu v ČR a oceňování vrahů, jako členů teroristické skupiny bratří Mašínů. Zatímco my jsme byli zakázáni, tak jen tuto sobotu fašistické a neonacistické organizace uspořádaly v Praze dvě demonstrace a jejich vzrůstající drzost lze dokumentovat třeba tím, že někteří náckové přišli mezi demokratické síly na akci NE ZÁKLADNÁM na Hradčanském náměstí. Trochu si připadáme, jako bychom se octli za druhé republiky, neb tehdy se v naší zemi rušily komunistické organizace naposledy.


Zastavme eskalaci nenávisti!
Zastavme přepisování dějin!
Zastavme kroky současné vlády proti vlastním občanům!

Antikomunistům se nesmí ustoupit. Pasáž z programu KSM hovořící o nutnosti nahrazení soukromého vlastnictví výrobních prostředků vlastnictvím celospolečenským byla již čtvrtou záminkou, kterou ministerstvo vnitra vytáhlo proti organizaci mladých komunistů a komunistek. Nedovolme špinění hrdinů komunistického, dělnického a antifašistického hnutí. Vyjádřete svůj názor na současný systém vykořisťování, útlaku a válek, společně s námi na vzpomínce na antifašistickou bojovnici Marušku Kudeříkovou, popravenou nacisty u její sochy na třídě Kapitána Jaroše v Brně, 26. března v 16:30 h. Akce začne pochodem od pomníku osvoboditelů na Moravském náměstí, kde bude sraz účastníků v 16:00 h. Připomeňme si oběť mladé komunistky, jejíž pamětní deska musela po banánovém převratu zmizet nejen z nynější ulice Milady Horákové v Brně, ale například i ze strážnického gymnázia, rodiště Marušky Kudeříkové.

Prohlášení KSM Brno; přečteno a podpořeno účastníky diskusního čtvrtku, pořádaného ideologicko-teoretickou sekcí MěV KSČM v Brně, za účasti poslance za KSČM, Václava Exnera dne 20. března 2008

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .