header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

K jubileu Října a modelu socialismu

Hlavně příspěvkem do celostranické diskuse k materiálu Socialismus pro 21. století byla již XXIII. teoreticko-politická konference, kterou u příležitosti 90. výročí VŘSR uspořádaly v sobotu v Praze OV KSČM Praha 1, 6 a 7, Praha-východ, Mladá Boleslav, Chomutov a ÚR KSM. Úvodní projev a téměř třicet diskutujících shodně odmítli teorie systémového selhání přeměn, zahájených Říjnovou revolucí v Rusku. Socialismus porazila dezerce od toho, co mu dávalo nepřemožitelnou sílu, bylo konstatováno na konferenci, jejíž účastníci podpořili kritické stanovisko k materiálu Socialismus pro 21. století .

V něm konstatují, že k materiálu by měla zaujmout stanovisko nejen každá územní, ale i co možná nejvíce základních organizací KSČM. Jen tak lze skutečně vyjádřit kolektivní poznání strany a demokratickou vůli k otázce, od níž se odvíjí charakter strany. Na konferenci také zazněl požadavek, aby z programu VII. sjezdu KSČM byl materiál stažen. Protože, jak bylo konstatováno, jinak hrozí, že zkomplikuje úsilí o prohloubení jednoty a akceschopnosti strany v boji za mír, multipolární svět a obranu sociálních a demokratických práv, vybojovaných zásluhou dřívější síly a příkladu socialismu.

Konference zaslala rezoluci solidarity vedoucím představitelům Maďarské komunistické dělnické strany, jimž hrozí uvěznění na základě vykonstruovaných obvinění.


Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .