header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

100.000 podpisů proti radarové základně

Prvomájové akce ještě ani nedozněly ve svých ohlasech, a již jsme mohli oznámit překročení 100.000 hranice. Tolik lidí již totiž podepsalo petici iniciovanou KSM, která nesouhlasí s vojenskou základnou USA na našem území, požaduje zveřejnění všech informací a zamítnutí všech podobných projektů Poslaneckou sněmovnou. I když bylo získávání podpisů vzhledem k obrovskému nesouhlasu veřejnosti snažší než v mnoha jiných případech, je třeba za tímto číslem stovky veřejných petičních akcí po celé republice, stovky hodin práce mladých komunistů a aktivistů všech generací stojících při různém počasí u petičních stánků, aktivní účast na protestních akcích, demonstracích a pochodech.

Zaslouží si poděkovat, všichni ti bezejmenní, často i s jmény, kteří nás zavalují vyplněnými petičními archy a mimo osobní námahu nelitují vydávat peníze ani na poštovní známky. Ještě jednou – děkujeme Vám.
Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny jsme odevzdali již 51.000 podpisů, v nejbližších dnech odevzdáme tedy další slušný balík… – na 23. 5. je totiž naplánováno od 14.OO hodin veřejné slyšení petentů, kam jsou pozvání i zástupci Ministerstva zahraničních věcí a Ministerstva obrany. Jako zástupci teď již 100.000 občanů máme jistě silný mandát.
Vážení čtenáři, chtěli bychom Vás vyzvat – nepolevujme ve svých aktivitách, naopak – ještě více vyjadřujme svůj nesouhlas s radarovou základnou – média již otevřeně plní funkci šíření vládních lží a názor drtivé většiny veřejnosti, včetně všech forem veřejného odporu, ignorují. Podpořme demonstraci proti radarové základně, v sobotu 26. 5. od 15 hodin na Václavském náměstí v Praze. Podpořme protestní aktivity při návštěvě George Bushe v Praze. Nenechme znovu, jako v době Mnichova, rozdělení Československa či vstupu do NATO rozhodovat O nás bez nás.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .