header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Je pan Šinágl primitiv?

V pondělí 10. července jsme jako členové brněnského komsomolu navštívili jedno z dalších divadelních představení pana Šinágla. Ve Švýcarsku mu asi chyběli pořádní bolševici, tak se rozhodl, že spolu s hrdinným bojovníkem za svobodu panem Hučínem zamete s českými komunisty. Žaluje soudruha Miroslava Grebeníčka za to, že na Letenské pláni 1. máje 2005 nazval člověka hrubě narušujícího průběh řádně nahlášené poklidné manifestace neadresně primitivem. Toho, že proti němu zasáhla policie, se pan Šinágl rozhodl řádně mediálně využít.

Jeho právní zástupce pan Pecina přednesl groteskní žalobu, ve které uvádí to, že když prohlášení M. Grebeníčka odvysílaly dvě celostátní televize, byla snížena vážnost pana Šinágla a požadoval veřejnou omluvu v nejméně dvou celostátních denících. Jak uvedl advokát Grebeníčka, Čestmír Kubát, Šinágl sám na žalovaného poslance pokřikoval při jednání Poslanecké sněmovny z galerie, tudíž se pan Šinágl domáhá náhrady za něco, co sám činí. Zástupce Pecina na toto Šináglovo jednání uvedl, že to prý myslel v žertu. V žertu? Člověk, který rozhazuje letáky v Poslanecké sněmovně, pere se s policií a organizuje demonstrace proti komunistovi Paroubkovi, které končí nájezdy agresivních opilých mladíků na budovu ÚV KSČM a napadením vrátného.
Asi ve třetině dvouhodinového jednání soudu dorazil pan Hučín jako podpora žalobci, doprovázen třemi brunátnými druhy, z nichž jeden měl na sobě tričko „JSEM PRIMITIV – VYVEĎTE MĚ“, na což také advokát Kubát ve své řeči poukázal, to jest, že v tomto tričku sám pan Šinágl vystupuje a označuje za primitiva především sám sebe. Také je jednoznačné, že na Letenské pláni podivný aktivista odmítl uposlechnout pořadatele, aby svým jednáním dál nenarušoval program nahlášené akce. Další na řadě byl svědek navržený žalobcem Šináglem. Jednalo se o jakéhosi režiséra pana Martina Vadase, který jinak sekunduje s kamerou panu Hučínovi při jeho „akcích“. Svědek nedokázal určit dobu, po kterou byl na Letenské pláni, přestože natáčel většinu projevu Grebeníčka, nedokázal ani zformulovat, co vlastně říkal. Jako správný nezaujatý svědek, který mimochodem zná pana Šinágla už přes dva roky (ale jen zběžně, jak uvedl), používal termíny typu „militantní stoupenec KSČ“ (to M tam opravdu zapomněl). Pecinův komický výkon gradoval při prohlášení, že Grebeníčka a pořadatele z celé akce není třeba vyslýchat.
Po skončení soudu se skupinka stále stejných dvaceti lidí, těšících se však přízni médií (zejména České televize) skutečně projevila. Nemohli jsme dělat nic jiného, než se smát tomu, jak náš čtyřčlenný kontingent, z poloviny tvořený něžným pohlavím, před spoustou médií častují pokřiky jak komunistické zdechliny či když skutečný ochránce demokracie pan Horváth křičel „komunisty vymýtit“ a hrozil soudružce pěstí. Přímo tato slova byla slyšet v Jihomoravském večerníku České televize, my jen dodáváme, že šíření nenávisti vůči skupině obyvatel je trestným činem. Více méně nijak jsme s prskajícími aktivisty nediskutovali, pouze jsme se nahlas podivili, že při svém chování mají tu drzost žalovat někoho za to, že jednoho z nich nazval primitivem. Jejich nenávistné představeníčko vyvolalo nejen smích náš, ale i všech novinářů a odešli jsme, neb diskuze se zaslepeným nemá smysl. Celou akci záměrně zkreslila tentokrát jen Česká televize, aby nás postavila na roveň nenávistných Šináglovců, ale tentokrát se jí to nějak nezdařilo.
Kdo stojí za Šináglem, kdo podporuje jakéhosi Čechošvýcara, který se snaží vyvolávat agresivní nenávist vůči představitelům levice v naší zemi? Čí hájí zájmy? Proč se snaží tak kriminalizovat komunistické hnutí? My podpoříme opravdu statečného člověka, jehož celá rodina je vystavena té největší antikomunistické nenávisti už desítky let, soudruha Grebeníčka, i na dalším stání soudu 14. srpna v tom, když jej po soudech tahá skupinka nebezpečných mediálních parazitů, kteří jsou skutečnou hrozbou lidským a politickým právům v této zemi. A ne KSČM, která chce pouze k těmto právům přidat ještě práva sociální.

David Pazdera, Veronika Sýkorová

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .