header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Spojené státy-nedokončený sen - 7 - Genocida

Droga je rozšířena jako epidemie v černých amerických ghettech. Je toto zevšednění náhodné? Na tuto otázku položenou třem členům Rady města Detroitu smutně proslulého svými ghetty, byly dány následující odpovědi: "Je to kapitalistická vynalézavost a prostředek psychologického působení." "Droga je především zdrojem peněz. Ale byla zavedena do černé komunity, aby bojovala proti hnutí občanských práv. Je to nová forma otroctví jako v minulém století alkohol u Indiánů. Je třeba konstatovat, že pokud působí spoušť u bělochu, zůstává tam lépe kontrolována." Když třetí dotázaná, místní poslankyně, uváděla sociální příčiny toxikomame. ještě dodala: "Ale nelze zapomínat. že droga umožňuje udržovat lidi v klidu." 

  Poznámky Leonarda McNeila z výboru "American Friends Service Committee" shromážděné při jedné konferenci o "cracku" v Distriktu Tcnderloin, San Francisco, dne 17. dubna 1990 a uvedené v Rccovcring Issuc z 18. června 1990, vypovídají: "Ale 'crack' přidaný ke krátké naději na život mezi černochy, vysoká dětská úmrtnost. nepoměrné procento uvězněných černochů nebo zabitých policií. bezdomovci, nezaměstnaní, život uprostřed toxických odpadu. AIDS a nedostatek zdravotních struktur dávají jasně najevo, že jde o záměrný útok proti menšinám."


 V průběhu téže konference Daniel Sheehan z "Cristic Institutu"" rozvíjel teorii, že trh s "crackem" byl záměrně vytvořen vládou Spojených státu, aby si zajistila zisky při kontrole a dovozu drog. Tyto zisky jsou používány na financování ilegálních operací, jako dodávka zbraní kontras v Nikaragui apod.


  "Skutečnost, že Afroamcričané se stali terčem 'války proti drogám' a jsou hlavně odsuzováni pro tento problém, je součástí strategie k obviňování obětí." řekl Sheehan. "aby se odvrátila podezření od skutečných viníku - dodavatelů a členů vlády, kteří se snaží rozložit menšinové komunity a snad je i zničit."


  "Jsem zděšen. Ohrozíme budoucnost celé jedné generace osob. které nebudou moci najít své místo ve společnosti, aby se staly jejími produktivními členy," řekl Doktor Stcrling Williams, ředitel porodnického oddělení v Haarlcmské nemocnici.'""
  Federální vláda odhaduje, že v roce 2000 by mohlo být od 1 do 4 milionu dětí vystaveno ve Spojených státech účinkům "cracku". Nejméně 100 000 z nich by žilo v pěti čtvrtích New York City. "


  Článek zveřejněný 21. dubna 1990 v Oakland Tribune ukazuje jednoznačně, že válka proti drogám se stala válkou proti Afroamerické komunitě. "


V srpnu 1996 kalifornský deník San José Mercury News zveřejnil halasnou anketu provedenou jedním reportérem časopisu Gary Webb, kde obviňuje CIA, že byla v osmdesátých letech původcem zavedení "cracku" - "kokainu chudiny"" - do černých ghett amerických měst. Pod nadpisem "Temné spojenectví" se anketa rychle rozšířila na stránkách Webb tohoto časopisu, kde obvinila nikaragujské obchodníky s drogami, že uvedli na trh v Los Angeles velká množství "cracku", aby financovali spřažení s CIA a odpor "kontras" proti sandinovskému režimu. Diskuse vzbudila značný rozruch v černé komunitě a vyvodila vnitřní šetření CIA.


  Tato reakce CIA měla zcela předvídatelný okamžitý výsledek. Vedení deníku San José Mercury News vyhlásilo protianketu, jejímž výsledkem bylo, že deník připustil, že obvinil CIA bez důkazu. Ale Jcrry Ccppos, odpovědný pracovník redakce, napsal: "... I když obchodníci s drogami mají skutečně vazby na vůdce "kontras" placené CIA a i když Webb myslí, že vztahy s CIA jsou úzké. nemyslím. že bychom měli důkaz, že vysocí vedoucí činitelé CIA byli informování o těchto vztazích." (!)


  Přes tento (spontánní?) obrat deníku San José Mercury News je tedy vidět, jak o tom smýšlejí četní afroameričtí sociologové a aktivisté. Obchod s "crackem", s kokainem a heroinem, jakož i AIDS jsou stejně prvky tajného a hanebného spiknutí ze strany vlády a CIA. aby se vyhubila velká část černošské populace.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .