header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

WFDY: Svobodu Palestině

Přinášíme aktuální prohlášení Světové federace demokratické mládeže

Svět se dnes ráno probudil se zprávami z Palestiny. 5 000 raket dopadlo na sionistické osady a místa, střety v táborech, vedoucí představitelé okupační armády se stali terčem útoků, byly otevřeny kryty pro osadníky, naše půda ukradená okupanty byla námi znovu získána, části oddělující zdi v pásmu Gazy byly odstraněny... Takto Palestinci hromadí svůj boj za ukončení okupace.

Tváří v tvář osídlovací politice lid znovu získává svou půdu, navzdory vysídlení potvrzujeme právo na návrat. Navzdory apartheidu palestinský odpor v Gaze odstraňuje bariéry uvalené na její lid. Navzdory dohodám o normalizaci režimu potvrzujeme celému světu, že jsme se nevzdali svých cílů.

My ve Světové federaci demokratické mládeže potvrzujeme, že tento boj, který vede palestinský odboj, je bojem všech svobodných lidí na světě. Je to náš mezinárodní boj tváří v tvář imperialismu a jeho sionistickému nástroji v regionu a také proti kolaboraci kapitalistů v našich vlastních zemích se sionistickou agresí.

Podporujeme všechny prostředky, které odboj používá ke hromadění prostředků k osvobození, a vyzýváme všechny levicové a pokrokové organizace v regionu i ve světě, aby všemi možnými prostředky podpořily boj palestinského lidu proti okupaci bez ohledu na své postavení, a vzdáváme hold národům, které se daly do pohybu, aby podpořily naši mezinárodní věc v Palestině. Tyto národy každý den potvrzují, že není jiná možnost než se postavit na odpor.

Dnes je více než kdy jindy nutné znásobit solidaritu s bojem palestinského lidu za jeho osvobození, za ukončení okupace, za návrat uprchlíků a navrácení jejich majetku, za propuštění vězňů a zadržovaných a za vybudování palestinského státu založeného na vůli jeho lidu a mládeže bez jakéhokoli imperialistického vměšování.

Překlad KSM

https://wfdy.org/statements/2023/10/07/free-palestine/

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .