Úvodní stránka arrow Přehled článků arrow Ze zahraničí arrow Prohlášení WFDY k zatykači Mezinárodního trestního soudu na Muammara Kaddáfího Friday, May 26 2017
Prohlášení WFDY k zatykači Mezinárodního trestního soudu na Muammara Kaddáfího Tisk E-mail
Úterý, 28 červen 2011

WFDYMezinárodní trestní soud (ICC) vydal zatykač na Muammara Kaddáfího, presidenta Libye, přičemž ho obviňuje z "nelegitimního zatýkání lidí" a "vražd členů opozice" stojících proti libyjské vládě v období od února 2011.

ICC opět potvrzuje svoji roli směšné loutky imperialistického pořádku, jejímž jediným účelem je legitimizování imperialistických intervencí.

Je vysoce důležité připomenout, že tento soud od počátku své existence nesoudí americké vojáky či zločiny spáchané Američany, a nikdy nevznesl ani slovo proti nesčetným zločinům NATO či jakékoli jiné imperialistické koalice či proti jejich intervenci.

WFDY nepřiznává ICC ani kapku autority k obviňování a prohlašování viny v případě kohokoli za cokoli. Během posledních let tento tak zvaný "soud" nikdy nehovořil o vraždění páchaném imperialistickými zločinci a jejich spojenci v Libyi, Afghánistánu, Palestině, Západní Sahaře, Jemenu, Tunisku a Egyptě (abychom zmínili alespoň některé země) a vždy stál bok po boku okupantů, pachatelů bombardování a diktátorů. Jeho úlohou je přispívat k plundrování a zabíjení, které imperialismus šíří ve světě prostřednictvím neustálých válek a konfliktů.

Motivem imperialismu k bombardování a vtržení do Libye nikdy nebyl Kaddáfí ani pokrytecká obrana lidských práv. Imperialismus vyzbrojil síly povstalců, bombardoval a vtrhl do Libye a vraždí nevinné libyjské obyvatele se záměrem získat veliké zásoby ropy a získat možnost umístit v této oblasti své další obrovské vojenské síly, jež mu vytvoří lepší podmínky k jakýmkoli novým intervencím.

Světová federace demokratické mládeže při této příležitosti vyzývá své členské organizace, aby v rámci pokračujícího úsilí, které vykonáváme k okamžitému ukončení války proti Libyi ,odsoudily tuto novou vlnu propagandy, aby tak mohl libyjský lid řešit své vlastní záležitosti, jak je tomu v případě každé svrchované země.

Partneři:
18. světový festival mládeže a studentstva