Úvodní stránka arrow Ze zahraničí arrow Prohlášení WFDY k zadržení člena KSM Tuesday, July 25 2017
Prohlášení WFDY k zadržení člena KSM Tisk E-mail
Neděle, 08 červen 2008

21. května 2008 byl na demonstraci proti privatizaci zdravotnických zařízení zadržen člen Komunistického svazu mládeže. Tato demonstrace, organizovaná zdravotnickými odbory, byla namířena proti asociální politice současné vlády České republiky, složené z Občanské demokratické strany, Strany Zelených a KDU – ČSL. Na této demonstraci, v rozporu se všemi demokratickými právy policisté zadrželi člena KSM.

Důvodem tohoto skandálního kroku byl transparent s logem KSM proti rušení nemocnic a poplatkům ve zdravotnictví, který držel v ruce. Přes veškerý odpor účastníků demonstrace ho naložili do auta a odvezli na policejní stanici. Díky obrovské podpoře, solidaritě doma i ze zahraničí a také intervencí komunistických poslanců byl propuštěn. Avšak materiály KSM byly zabaveny. Odmítáme jednoznačně tuto špinavou kampaň, namířenou cíleně proti organizovanému pokrokovému hnutí, proti lidem, kteří vždy stojí v první linii lidového boje – proti komunistům.
Znovu vyzýváme všechny organizace k vyjádření solidarity s bojem KSM a organizování akcí na jejich podporu ve svých zemích, stejně jako ke zveřejňování petice. 18. červen vyhlašujeme jako mezinárodní den aktivit na podporu KSM

Soudružsky
Tiago Vieira