Úvodní stránka Thursday, November 23 2017
Prohlášení UV RKSM(b) k zatčení jejího čestného předsedy A. Batova Tisk E-mail
Čtvrtek, 11 květen 2017

9. května 2017 během veřejných akcí na počest 72. výročí Velkého lidového vítězství nad fašismem v ulicích Moskvy byl neoprávněně zadržen policií člen Ústředního výboru Ruské komunistické dělnické strany, části KSSS, člen ruského Národního přípravného výboru XIX světového festivalu mládeže a studentstva a čestný předseda Revoluční komunistického svazu mládeže - RKSM(b) Alexander Batov. Náš soudruh byl zadržen za šíření protifašistických letáků, jejichž obsah odsuzoval spekulování s Velkým vítězstvím ruskou buržoazní mocí. Dnes, 10. května bylo oznámeno, že soudruh Batov byl odsouzen na 7 dní odnětí svobody ze smyšleného důvodu - údajně za neuposlechnutí policie.

Ústřední výbor Revolučního komunistického svazu mládeže odsuzuje represivní opatření ruské policie proti občanům, kteří uplatňují své demokratické právo kritizovat úřady! Ústřední výbor RKSM(b) také požaduje okamžité propuštění našeho soudruha Batova z vězení!

Vyzýváme všechny soudruhy v Rusku i v zahraničí, kteří nejsou lhostejní, aby protestovali proti neoprávněnému uvěznění Alexandera Batova a požadovali jeho okamžité propuštění!

Antifašismus není zločin, stejně jako kritika buržoazní vlády!

Svoboda pro Alexandera Batova!

ÚV RKSM(b)

10. května 2017