header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Těsné spojení mezi teroristy, placenými přisluhovači a úřady USA

O těsných vazbách mezi teroristickými strukturami v Miami, námezdními přisluhovači Spojených států podporujícími myšlenky anexe Kuby a žijícími na ostrově a úřady a vládou USA, svědčí vztahy mezi nadací Právní záchrana (Rescate Jurídico) zapsanou v Rejstříku korporací státu Florida, známou kontrarevoluční aktivistkou a vedoucím a dalšími funkcionáři Zájmové kanceláře Spojených států v Havaně (SINA). V pondělním rozhlasovém a televizním pořadu Kulatý stůl moderovaném novinářem Randy Alonsem Falcónem, poskytli účastníci veřejnosti přesvědčivé důkazy o hlubokých vazbách, jejichž cílem je dosáhnout naplnění úporně prosazovaného cíle amerického impéria, zničit kubánský národ.

Vodítko k této skandální historii bezděky poskytla ve svém vystoupení pro zahraniční tisk Marta Beatriz Roque Cabello známá svými podvratnými aktivitami ve službách amerických úřadů, když děkovala za finanční pomoc od různých amerických organizací.
Mezi nimi vzbudila pozornost organizace do té doby málokdy zmiňovaná v těchto souvislostech – nadace „Rescate Jurídico“ (Právní záchrana). Ředitel deníku Granma Lázaro Barredo Medina uvedl, že novinářské pátrání odhalilo, že „Rescate Jurídico Inc.“ figuruje v Rejstříku Korporací Státního departmentu státu Florida jako „nezisková organizace“, v jejímž čele stojí Santiago Alvarez Fernández Magriňat. Výmluvné je datum registrace – 24. června 2005 – měsíc po zadržení Luise Posady Carrilese na americkém území a půl druhého měsíce poté, co Fidel Castro zveřejnil informaci, že Alvarez Fernández Magriňat podloudně vpašoval tohoto pachatele leteckého zločinu u břehů Barbadosu do USA na palubě lodi Santrina registrované na další z jeho nadací – Caribe.
Dokument o registraci „Rescate Jurídico Inc.“ potvrzuje také, že podstatná část jejích fondů pochází z vládních příspěvků.
Barredo připomněl běžnou praxi amerických administrativ – využívat agentur, nadací, korporací a podnikl jako zástěrky sloužící k dodávní prostředků určených na rozvratnou činnost.
Jako příklad může sloužit role, kterou sehrály např. USAID ( Agentura Spojených států pro mezinárodní rozvoj) či NED (Národní nadace pro demokracii), které v letech 1993-1í99 provedly v prvním případě přes 300 a ve druhém 60 operací určených k financování protikubánských skupin a projektů.

Náčelník oddělení kriminálního vyšetřování a operací kubánského Ministerstva vnitra, plukovník Adalberto Rabeiro poskytl ve speciálním rozhovoru pro Kulatý stůl podrobnosti o šetření, které odhalilo nesporné vazby mezi „Rescate Jurídico“ a kubánskou občankou Martou Beatriz Roque Cabello a zprostředkovatelské aktivity amerických diplomatů akreditovaných v Havaně, v čele s šéfem Zájmové kanceláře (SINA) Michaelem Parmlym, který se fakticky stal obyčejnou „mulou“ (výraz užívaný pro kurýry převážející peníze z USA na Kubu).
Poté, co bylo různými cestami, mimo jiné na základě veřejných prohlášení Marty Beatriz Roque Cabello, odhaleno spojení nadace Alvareze Fernándeze Magriňata s věrnou přisluhovačkou Zájmové kanceláře (SINA), rozhodlo Ministerstvo vnitra vzhledem k závažnosti případu zahájit vyšetřování, které mělo přísně prověřit povahu a charakter tohoto spojení.
Plán opatření vycházel z potřeby právně zdokumentovat podrobnosti o mimořádně nebezpečné činnosti ohrožující národní bezpečnost, vnitřní pořádek a stabilitu kubánské společnosti, neboť je do ní zapleteno individuum jako Alvarez Fernández Magriňat, znmý terorista, jenž byl zatčen a odsouzen i americkými úřady.
Ve složce tohoto teroristy, rozeslané INTERPOLEM s červeným varováním, figurují kriminální činy jako spojení se skupinou, jež organizovla atentát proti Fidelu Castrovi v aule Panamské univerzity v roce 2000 a příprava, financování a infiltrace skupiny teroristá na sever provincie Villa Clara s úkolem provádět sabotáže proti kubánským turistickým zařízením akcemi ohrožujícími mnoho životů.
Vyšetřování prokázalo vazby mezi Alvarezem Fernándezem Magriňatem a Martou Beatriz Roque spočívající v častém a pravidelném zásobování financemi, a účast diplomatického personálu Americké zájmové kanceláře na Kubě včetně jejího šéfa v roli emisarů při těchto transakcích.
Z expertního hlediska byly shromážděny důkazy jako e-mailové zprávy mezi kontrarevoluční aktivistkou a teroristou, získané informatickou forenzní kriminalistickou expertýzou, grafické důkazy o časté přítomnosti této osoby v internetové kavárně hotelu Comodoro, odkud udržovala kontakty se svým finančníkem, daktyloskokpické otisky – vše nesporné důkazy o identitě Marty Beatriz Roque Cabello jako obstaravatelky těchto akcí, o obsahu těchto sdělení a o účasti SINA.
Prokázána byla také právní patřičnost dosud neuzavřeného vyšetřování, opírajícího se nejen o platnou kubánskou legislativu, nýbrž i o mezinárodní ujednání o boji proti terorismu, mezi jejichž signatáře Kuba patří.


První e-maily vyměněné mezi Marthou Beatriz a emisarkou Alvareze Fernándeze Magriňata:

Středa, 16. srpna. 2006 9.27 PM
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. píše:
Zdravím, Martho. Existuje skupina advokátů, kteří ti chtějí posílat pomoc ve výši 1.500,00 $ měsíčně. Také materiály na pomoc v jiném smyslu. Jsou seriózní a bezpeční. Nemohu tě zastihnout. Od minulého týdne volám každé odpoledne, ale telefon jen zvoní. Máš někoho důvěryhodného v Miami, aby mi zavolal a promluvil si o tom, pokud by tvůj telefon nebyl bezpečný já tady v těchto věcech nedůvěřuju nikomu.
Pokud si myslíš, že je to možné, jak to mám udělat?
Mayda Cardin
(305-613-7681)

Od: „Martha Beatriz Roque Cabello“ Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Pro: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., „Juan carlos fuentes“
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Věc: SOS, NALÉHAVÉ, Hoří
Mayro,
mohu ti dát kontakt na manžela neteře v Miami, který mi současně ty peníze pošle bezpečnou cestou. Jen mu řekni, ať je vymění za Eura, protože z dolarů tu při výměně strhávají 20 %, což je od vlády zlodějina.
Můžeš se s ním spojit e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Jmenuje se Juan Carlos Fuentes a může převzít, cokoli mu pro mně pošleš, pošlu mu kopii této zprávy, tak budete ve spojeni oba. Líbám. Chci s vámi mluvit o tom dokumentu a co chceme udělat. Srdečně zdravím.
Mbr.


Společným jmenovatelem zpráv jsou žádosti této kubánské zaměstnankyně impéria o peníze a slib jejích nadřízených, že jí bude zasílán jakýsi pevný plat 1500 dolarů a dostatek materiální pomoci k plnění rozvratných úkolů na kubánském území.
Odpovědi, poděkování a žádosti o další peníze adresuje Marta Beatriz manželovi své neteře (Marie de los Angeles Falcon Cabello) Juanovi Carlosov Fuentesovi Amayovi a také Carmen Machadové, finanční koordinátorce miamské lékařské instituce, která se spíše než otázkami zdraví zabývá zajišťováním peněz na teroristické operace. Je prokázáno, že tato osoba je také blízkou spolupracovnicí a milenkou Santiaga Alvareze Fernándeze Magriňata.
U Kulatého stolu se hovořilo také o jedné ze zpráv zaslaných Juanem Carlosem Fuentesem, který zjevně v souladu s pokyny žádá Martu Beatriz o potvrzení pro nominaci tzv. „dam v bílém“ na Nobelovu cenu míru.
Od zprávy datované 10. února 2007 začínají používat kódovanou řeč, (...) krycí výrazy používají také pokud jde o peněžní částky.
V té době se do elektronické konspirace zapojuje další žena, María Teresa Cue, osobní sekretářka Alvareze Fernándeze Magriňata.
Lázaro Barredo (Granma) upozornil na nesporné zapojení diplomatů z Americké zájmové kanceláře v Havaně, na vztahy Marty Beatriz s teroristy a na to, že hybatelem každé plánované akce jsou peníze.
Jedna ze zpráv, byť kódovaných, odhaluje neocenitelnou pomoc šéfa SINA Michaela Parmlyho, který se právě nachází ve Spojených státech, aby zde převzal zásilku peněz pro zaměstnance na Kubě. K jeho pomoci kontrarevoluci také patří otevřené dveře Zájmové kanceláře vlatizrádcům, aby zde mohli stylizovat své procítěné texty.
Kulatý stůl promítl také videozáznam z 12. ledna zachycující Martu Beatriz Roque Cabello v internetové kavárně hotelu Comodoro, kde vyřizuje svou elektronicko poštu. Nikdo by nemohl zpochybnit, že se jedná o její osobu, neboť vyšetřování zahrnovalo i sejmutí otisků ze sklenice a z počítače, které použila.
Skandálnímu spojení teroristů-přisluhovačů-vlády Spojených států bude věnován i další, úterní Kulatý stůl.

Granma, 20. května 2008

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .