header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Socialismus nebo barbarství?

Narodil jsem se v roce 1984, tedy v době socialismu. Tato doba bývá také nazývána totalitou, komunistickou totalitou, kde vládnou komunisté a vše ničí a podkopávají morálku národa. V současné době je vše zobrazováno jako doba temna, doba krutého teroru a násilí vůči obyvatelstvu…současná vláda se snaží dobu před rokem 89 zatracovat, snaží se dokázat, že socialismus a komunismus je něco špatného, něco zničujícího a zhoubného! Poslanci naší vlády se snaží prosadit zákon, který by zakazoval veškerou propagaci komunismu…staví komunismus vedle nacizmu a fašismu a srovnávají ho s nimi (jaká drzost!!)

Hlavně že pan Topolánek vykřikuje ve vládě „Es kommt der Tag!“ –heslo sudetoněmecké strany v čele s K.Henleinem..a to je v pořádku, to nikomu nevadí, ale srp a kladivo jim strašně leží v žaludku..Tak se sám sebe ptám: Proč se vlastně snaží komunismus smést z povrchu zemského? Proč jim tolik vadí socialismus a beztřídní komunistická společnost? Odpověď je jednoduchá- oni se totiž komunismu bojí! Bojí se, že by se mohl dostat k moci, porazit je, a ukázat lidem že je lepší než krutovláda kapitalistické buržoazie! Bojí se, že by přišli o „vlastní koryto“, protože vědí že se komunismus s kapitalisty a boháči vůbec nemazlí!
A i kdyby přišla ta doba, kdy by byl komunismus zakázán, my soudruzi, se nedáme! Budeme dál bojovat za své myšlenky, za myšlenky socialismu a komunismu! Nás se vykořisťovatelé jen tak rychle nezbaví!

Pokud bych si měl vybrat mezi dobou socialismu a dobou kapitalismu, který v dnešní době v naší zemi panuje, vybral bych si jednoznačně socialistické zřízení (to je jasné, vždyť jsem taky komunista). Každý den vidím následky hrůzovlády kapitalistů, vlády strany ODS. Tento rok, rok 2008, se stal rokem velkých změn a reforem, ale změn k horšímu! Došlo k prudkém růstu cen veškerých služeb, energií, nájmů, vody, potravin…atd. Byla zavedena zdravotní reforma v podobě placeného zdravotnictví- ze zdravotnictví se stal obchod se zdravím obyvatel! Pokud náhodou onemocníte, nestačíte se ani divit co vás to stojí-30 Kč za návštěvu lékaře, 30Kč za položku na receptu, 60Kč za den v nemocnici, 90Kč za pohotovost. Vždyť je tímto jednáním porušována Ústava ČR! (stojí zde, že má každý nárok na bezplatné zdravotnictví) Proč si tedy platíme nemalé zdravotní pojištění?
Došlo k navýšení ceny elektrické energie, a to až o 10% .Proč? Vždyť gigant ČEZ vydělává každým rokem více a více, tak proč? Jen proto, aby si mocipáni ČEZu namastili kapsy…řeknou si máme málo, tak to lidem pěkně osolíme, a je to! Stále víc a víc…to je jejich politika. Za veškerým zdražováním stojí pravicová vláda „modrých ptáků“ z ODS. Je to seskupení pravicových byrokratů, kteří myslí jen na sebe a na bohaté, obyčejní lidé je nezajímají… Nalákali voliče volební kampaní a sliby nedodrželi, voliče jednoduše podvedli! ODS vyhrála volby a nastolila vládu „drahoty a bídy“. ČR se postupně vrací do doby 1.republiky, kde existovala buržoazní smetánka a chudina, bezdomovci a žebráci.. Vždyť je tato doba vzorem pro současné politiky…A je na nás, na komunistech, abychom se současnou neuspokojivou situací něco konečně udělali!

Kapitalismus je systém založený na tržním hospodářství, na penězích, na kariérismu a honbou za mocí a vládou nad ostatními… kapitalismus každý den vykořisťuje třídu pracujícího lidu (proletariátu). Kapitalistická vláda se snaží investovat obrovské sumy do zbrojního průmyslu, tím jen rozdmýchává nepokoje ve světě (např. imperialismus USA-okupace Iráku, válka v Afghánistánu…a to vše pod záminkou boje proti celosvětovému nebezpečí terorismu…skutečnost je ale jiná - USA se snaží získat z okupovaných zemí nerostné bohatství, jde jim o dobyté území! Další příklad imperialismu USA je určitě otázka umístění radaru v ČR…atd.)
Kapitalismus je zhoubný a ničí veškeré hodnoty a je třeba s ním bojovat, buď ideologicky nebo fyzicky (stávky, demonstrace, masové bouře a nepokoje proletariátu). Je třeba ukázat krutovládcům, že se nám nelíbí, jak vládnou. Kapitalismus je u moci už moc dlouho a napáchal už mnoho a mnoho škod…je potřeba jednat rychle a rázně a odkázat kapitalismus a imperialismus na „smetiště dějin“!

...
Řekněte co chcete: socialismus nebo barbarství?

Jarda K.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .