header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Nikdy nezapomeneme!

Psal se rok 1935 a tehdejší nacistické Německo získávalo čím dál více sil, Hitler pomalu plánoval obsazování zemí svobodné Evropy.... Psal se rok 1935 a naše vláda podnikla kroky k obraně vlasti před nacistickým Německem...právě v tomto roce začalo Ředitelství opevňovacích prací s výstavbou velice dokonalého a moderního pevnostního systému, který měl chránit naší vlast před vpádem nacistických vojsk..

Tehdy se podařilo neskutečné-během pár let (1935-38) byl postaven ucelený systém dělostřeleckých tvrzí, pěchotních srubů a malých pevnůstek vz. 36 a dokonalejších vz.37....i když nebyly všechny objekty zcela osazeny zbraněmi, byla naše armáda plně odhodlána k boji proti přesile protivníka...všichni muži byli připraveni položit své životy k obraně vlasti! Všichni byli připraveni zemřít v pevnostech, jen aby zabránili válce..
Bohužel přišel rok 1938 a s ním potupná Mnichovská dohoda, kde se rozhodlo doslova „o nás bez nás“ a naše republika byla vydána našimi spojenci nacistické zlovůli! Celé naše pohraničí bylo zabráno nacisty i s pevnostmi.....bylo zabráno i s pevnostmi, z kterých se proti nepříteli nikdy nevystřelilo!

Neměli bychom zapomínat na naše dějiny, protože to, co se tenkrát odehrálo se odehrává i v dnešní době.
Opět je rozhodováno „o nás bez nás“.....opět se řeší důležitá otázka týkající se nás všech občanů, a to otázka umístění radaru USA na našem území.
Nesmíme dopustit naší vládě, aby nás vydala napospas imperialistické agresi USA!
Bylo dost násilí ze strany USA, řekněme jednoznačně DOST!

 

 

 

Jaroslav Kment

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .