header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

V Praze se uskuteční celoevropské setkání organizací komunistické mládeže

Ve dnech 27. – 29. října 2006 bude v Praze hostit Komunistický svaz mládeže „5. evropskou schůzi komunistických mládežnických organizací“. Idea každoročních konferencí mladých komunistů Evropy vznikla v roce 2001 na 15. světovém festivalu mládeže a studentstva v Alžírsku. Postupně tato setkání hostily Komunistický svaz mládeže Španělska, Komunistická mládež Řecka, Portugalská komunistická mládež a Mládež Komunistické strany Turecka.

Setkání se uskuteční pod heslem „Boj evropské mládeže proti útokům na sociální a politická práva – bojovná ofenzíva proti antikomunismu! Za důstojný život a socialistickou budoucnost pro mládež!“ Právě téma antikomunismu je jedním z hlavních důvodů, proč se konference uskuteční v České republice. Setkání tak bude totiž také výrazem solidarity evropského komunistického hnutí mládeže s českými mladými komunisty a komunistkami, kteří musí při své práci čelit nejen ohromným agresivním antikomunistickým kampaním, ale také nebezpečí kriminalizace jejich organizace ze strany Ministerstva vnitra České republiky.
Konference se kromě výše zmíněných organizací ze Španělska, Řecka, Portugalska, Turecka a České Republiky hodlají zúčastnit také Liga mladých komunistů Británie, Mladí komunisté/komunistky z Itálie, Comac z Belgie, Hnutí komunistické mládeže z Holandska, Komunistická mládež Rakouska, Socialistický svaz mladých ze Slovenska, Levicová fronta – Komunistický svaz mládeže z Maďarska, Komunistická mládež Polska, Revoluční komunistický svaz mládeže (bolševiků) z Ruska, Norská komunistická mládež, Revoluční komunistická mládež ze Švédska, Svaz komunistické mládeže Jugoslávie. Jako host je pozvána také Světová federace demokratické mládeže, které je řada účastnících se organizací, včetně českého Komunistického svazu mládeže, členem.
Setkání bude dalším krokem v procesu sjednocování postojů a koordinování aktivit komunistické mládeže v jednotlivých evropských zemích. Zároveň bude ale také protestem proti nové v Evropě se vzmáhající vlně antikomunismu, která má konkrétní dopady právě na mladé komunisty a komunistky v České republice.

Milan Krajča

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .