header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Solidaritu s lidem Libanonu a Palestiny!

Na pražské náměstí Míru včera vpodvečer přišlo na tři sta lidí, aby dali najevo svůj nesouhlas s násilím, ke kterému dochází na Blízkém východě s izraelskými vojenskými akcemi v Libanonu a vyjádřili podporu a solidaritu libanonskému a palestinskému lidu. Apelujeme tímto na českou vládu, aby zaujala jasné stanovisko vůči agresi izraelské vlády a poskytla humanitární pomoc poškozenému Libanonu a Palestině, stojí v oficiálním prohlášení pořádajících organizací.

Na uspořádání akce se podílelo celkem třináct organizací a hnutí, mezi nimi čeští muslimové a zahraniční muslimští studenti, Humanistické hnutí a Komunistický svaz mládeže. Účastníci demonstrace podepisovali petici Za ukončení násilí a pro mír na Blízkém východě. V tisku se psalo, že jde o akci proti Izraeli, ale jde o shromáždění proti násilí, a to proti veškerému násilí na Blízkém východě. Toto téma shromáždění dokumentovaly i transparenty s nápisy Násilí je poslední útočištěm bezmocných, Násilí plodí násilí a Izrael bombarduje civilisty a děti, svět mlčí. KSM zde měl hlavní heslo "Mládež proti válce a okupaci" a přednesl část stanoviska Světové federace demokratické mládeže, které bude předáno americké a izraelské ambasádě v ČR.

V pondělí členové KSM podpořili také protest Libanonců na Staroměstském náměstí, kde rozdávali společné prohlášení komunistických stran k izraelské agresi.

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .