header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Přerovská oáza

S akcemi pro děti, do nichž jsme se zapojili, se poslední dobou roztrhl pytel. A to je dobře! V záplavě špíny a agresivity, které rozpoutala ODS svými pučistickými metodami a projevy kolem voleb je to něco, co člověku zase dodá energii tomu všemu čelit.9. června se park za Okresním výborem KSČM v Přerově stal oázou smíchu nejmenších a bezstarostnosti těch starších.

Přerovští komunisté připravili dětem odpoledne nabité hrami, soutěžemi zručnosti a hlavně kamarádským ovzduším mezi sebou navzájem. Nerozdělovali je s vrstevníky najednou ani drahost mobilního telefonu ani jakou značku oblečení mají na sobě. Dělil je pouze počet strefených plechovek, ulovených papírových rybiček či zručnost, s jakou ovládli minikoloběžku.
Za účast a výkon v jednotlivých disciplínách dostávali samozřejmě „penízky“, aby si za ně mohli rozebrat sladkosti ze stánku, který jimi byl doslova obsypán.
Malí člobrdové byli skvělí, tolik zápalu, tolik energie. Běhali od jedné disciplíny ke druhé, pomáhali sbírat míčky, plechovky. Pomáhali, zatím jim ještě v televizi „nevysvětlili“, že každý dnes jede sám za sebe.
Snad měli hezké odpoledne. My určitě. Spokojenost byla u všech generací. Akce se zúčastnili nejen členové našeho klubu,ale samozřejmě komsomolci z Přerova, vedení Peťou Bulko. Lidé v KSM noví i ti, které už věk z komsomolu vyhnal.
Pod křídla si akci vzal náš poslanec Laďa Mlčák, který tu byl samozřejmě s vnukem. On také rád podporuje nejmenší, mimo takovýchto dnů třeba malé fotbalisty. Nemluví o tom, ale já bych rád jeho nezištné jednání zmínil, přestože cyničtí pravičáci budou zase vykládat, jak ti proradní bolševici zneužívají děti ke své propagaci. Je to odrazem jejich uvažování. Hlavně, že pak volí vyretušovaného Topolánka s dítětem v náručí, který se na nás šklebí z finálních modrých předvolebních plakátů neobčanské, nedemokratické strany. Jsem rád, že my, komunisté, stále i v této nenávistné době Kalousků a Bursíků umíme dětem rozdat trochu radosti. A to jsme jim ani nepředvedli žádnou travesty show jako skupinka flákačů a sobců, kterým říkají Vyvolení a kteří moc pěkně ukazují, jaké chování dnešní doba odměňuje.

David Pazdera

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .