header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Již přes 2000 občanů odmítlo umístění vojenských základen USA v ČR

Několika informačními stánky pokračovala včera petiční akce Komunistického svazu mládeže proti umístění americké raketové základny v ČR. Petice požaduje zveřejnění dosavadních jednání o této základně a odmítnutí umístění této základny v ČR Poslaneckou sněmovnou. Nejbouřlivější atmosféra byla na Náměstí I. P. Pavlova, kde během hodiny a půl petici podepsalo okolo 100 lidí, mezi nimiž byli studenti, důchodci, ženy i muži, zaměstnanci dopravního podniku, dokonce bývalý disident, který podpis doprovodil slovy, že „dnes je to ještě horší než to bývalo“.

Další student přidal poznámku, ať požadujeme pro Američany víza, když je požadují po nás. Do několika oponentů, kteří s umístěním americké základny souhlasili, se pustila i řada kolemjdoucích. „Američané že nás budou chránit? Vždyť jim jde jen o ropu a strategickou pozici“ říkal jeden. Amerika že nám zajistí demokracii? Já tam byl, mám tam příbuzné a řeknu Vám, že je to větší policejní stát než ten náš.“ Přisadil si druhý.

Podpisům nemohl zabránit ani déšť ani hysterické výlevy přivolaného mladého antikomunisty, který varoval kolemjdoucí před podpisem petice „bolševiků, kteří tady chtějí mít opět ruské základny.“ a snažil se zmobilizovat další k fyzické likvidaci petičního stánku. Petici KSM po skončení této akce tak podepsalo v celé republice již přes 2000 lidí.

{moscomment}

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .