header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

I jízda rádiovozem může být nebezpečná

V pátek, 12. května byla v brněnských městských částech zahájena další část předvolební kampaně KSČM – jízdy rádiovými vozy. První městskou částí, která slyšela volební program a cíle KSČM spolu s pozvánkou na veřejné předvolební shromáždění byly Maloměřice-Obřany. Mnozí lidé si se zájmem brali materiály KSČM, ptali se na způsob řešení konkrétních problémů, souvisejících např. s bydlením či zdravotní péčí.

Další městskou částí, kde jsme občanům chtěli představit náš volební program, byly Vinohrady. Netušili jsme však, co nás zde čeká za „milé“ uvítání. Sérii zastávek rádiovozu jsme zahájili před místním supermarketem Albert a pokračovali do vlastního sídliště. Před větší skupinou panelových domů jsme se rozhodli, že zastavíme. Pustili jsme volební spot, a spolu se soudružkou Hanou Staňkovou jsme vyrazily rozdávat letáčky. Každá jsme šly na jinou stranu, abychom je mohli dát co nejvíce lidem. Po chvíli jsem však zaslechla ránu a vzápětí zvuk sypajících se kuliček. Za chvilku se vrátila s. Staňková se slovy: Oni po nás střílí! Běžely jsme k autu a slyšely obě ještě další ránu. Nasedly jsme a odjely pryč. Bohužel jsme si v té chvíli neuvědomily, co bylo nutností udělat, protože jsme se s takovou situací naštěstí nikdy předtím nesetkaly.

Fakt, že někteří lidé jsou tak zfanatizovaní soustavnou nenávistnou kampaní proti komunistům, mnohdy ani pořádně neví, koho vlastně nenávidí, že jen slyší z okna volte KSČM a hned sahají po zbrani, je více než varovný. Nehledě k tomu, že ve Vinohradech (bohužel však nejenom tam) jsou neonacistické skupinky, kterým současný režim umožňuje bezproblémové pořádání akcí. Člověk si klade otázku – co se stane příště, když už některým nestačí slovní útoky a výhružky? Kam až může zajít „demokracie“ za současného režimu?

Veronika Sýkorová

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .