header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Koordinační setkání v Brně

V sobotu 22. dubna se v prostorách Městského výboru KSČM v Brně uskutečnilo koordinační setkání, snažící se sladit činnost mladých komunistů s orgány KSČM a vlasteneckých, solidárních či levicových občanských sdružení. V této době jde především o maximální podporu kandidátů KSČM do voleb, ale do budoucna by mělo jít o organizování např. již větších kulturních akcí mládežníků či koordinaci aktivit nově vzniklých a vznikajících klubů KSM.

Zastoupeno bylo mnoho regionů ČR, mimo dvou brněnských klubů KSM a zástupce domácího MěV Brno, s. Dany Šklíbové, také členové KSM z Přerova, Kladna, Litoměřic, Prahy, Prahy 12, zástupců skupin mladých při KSČM (Klub pro politické vzdělávání mládeže z Ostravy, „Hvězda“ z Břeclavi, ZO mladých z Plzně), předsedkyně Pražské rady s. Marta Semelová, předseda OV KSČM Břeclav s. Josef Jančara, brněnští kandidáti do voleb do Poslanecké sněmovny, s. Helena Sýkorová a s. Pavel Březa, zástupce mladých KSČM z OV Nymburk a Prostějov či za Společnost česko-kubánského přátelství brněnská zastupitelka Anička Štofanová. Pozdravy a nabídky spolupráce poslali představitelé OV strany a mládežníci z celé ČR. Ze Slovenska přijela mezi nás i tříčlenná delegace Socialistického zväzu mladých.
Jednání zahájil s. Pazdera, který přivítal a představil přítomné. Z opravdu bohaté diskuse po naplánování předvolebních aktivit bychom zmínili vystoupení několika diskutujících, vyzdvihujících prioritu účasti na akcích pro děti, o některých konkrétních zkušenostech s těmito akcemi hovořila s. Alenka Klepšová z Ostravy. Hodně se debatovalo i o tom, jak účinně bojovat proti antikomunismu a drogám či důležitost prohloubení počaté spolupráce s různými menšinami v naší zemi.
Důležitost smíšených ZO (mladých a starších členů) podtrhl také s. Hudeček, předseda ZO z Brna – středu, kde již zanedlouho budou působit 4 mladí členové strany, tím, že jednomu z nich, s. Jiřímu Kapral’ovi předal na jednání se slzami dojetí v očích legitimaci KSČM.
O zásobování účastníků se staral a svoje kuchařské umění převedl současný předseda KSM pro Brno,s. Martin Jurka.
Tato koordinační schůzka je především výzvou do budoucna. Doufáme, že povede k efektivní spolupráci KSM, KSČM a dalších levicových subjektů na Moravě.

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .