header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Přirovnání v dnešní době

V současném světě lze nazvat osou zla USA – Velkou Británii – Izrael. Když si projdeme novinové titulky, není snad problém, v němž by zmíněné země neměly namočeny prsty. Zdá se bohužel, že členové velké rodiny států světa přikyvují každému pokynu Bílého domu, přestože se nejednou již ukázalo, že tam sedí lhář, který navíc hájí zájmy svých sponzorů. Zde bych uvedl přirovnání protektorátního prezidenta Háchy, který o situaci okupace hovořil, jako o pobytu v jedné místnosti s šílencem, kterého je třeba uklidňovat.

Americká propaganda s oblibou dává svým nepřátelům nálepky Adolfa Hitlera, já bych s tím souhlasil za předpokladu, že zmíněnou nálepku si nasadí na čelo první muž USA. Cožpak mu celý svět neustále neustupuje, jako před Mnichovem? Jak je možné, že jsou bez obvinění drženi lidé řadu let, z nichž mnozí byli uneseni ze svých domovů jako děti? Nevytváří se zde nové souostroví Gulag? Kde jsou bojovníci za lidská práva? Naší chybou je, že jsme dohled nad lidskými právy nechali zájmovým organizacím Spojených států, tento fakt je třeba napravit.
Přízrak 11. září využívají zájmové skupiny Spojených států ve svůj prospěch. Podobně jako Němci útok na vysílačku v Gliwicích, nebo útok na německého vyslance ve Francii pro rozpoutání křišťálové noci. Ale jak ukázal proces s Maročanem Munírem Mutasádikem (když Washington neumožnil před soudem vypovídat klíčovému svědkovi, který je zadržován v USA a podle něhož Mutasádik nepatřil k hamburské buňce. Bílý dům odmítl dokonce poskytnout přepis jeho výpovědi.), není vše tak, jak se oficiálně tvrdí. V této souvislosti, s vytvářením protiteroristických zákonů omezujících občanská práva, bych připomněl, že předválečné procesy v Sovětském svazu proběhly rovněž podle protiteroristického zákona (po vraždě Kirova). Současný svět tak kráčí po příliš tenkém ledě.
V závěru připomenu ještě jeden citát: Útok na tyrana není zločinem! Irácký protektorát nezachrání označování partyzánů za teroristy, tak jako to nezachránilo protektorát Čechy a Morava.

Zdeněk Milata

{moscomment}

 

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .