header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Co nabízí MODRÁ ŠANCE ODS

Koaliční vláda od samotného počátku „vládnutí – nevládnutí“ stojí na tenkém ledě. Neplnění programu ČSSD, ztráta důvěry neprivilegovaných občanů ve vládu Špidly a Grosse se odrazila ve volbách do senátu a krajských zastupitelstev. Výrazně posílila své pozice ODS, propadla se ČSSD. Posílené sebevědomí ODS vede k jejímu úsilí o předčasné volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. K tomu má ODS připraven program MODRÁ ŠANCE, který by ji měl přivést k vítězství...

Zvláštnost budoucích voleb bude v tom, že to bude neúprosný boj o celou škálu zásadních reforem, které se bezprostředně dotýkají podmínek života každého občana a také charakteru budoucího vývoje našeho státu.

 

Hlavním volební cíle v “Modré šanci“

 

Daňová reforma. Má se uzákonit jediná sazba daně z příjmu a daně z přidané hodnoty ve výši 15%. To bude znamenat zvýšení životního standartu pro nejbohatší a na druhé straně zhoršení životní úrovně střední a spodní příjmové skupiny obyvatel, kteří doplatí na růst cen potravin. Zavedením rovné daně se podstatně sníží prostředky státu pro financování sociální oblasti.

Zdravotnictví - chystá se privatizace nemocnic a zavádění plateb od pacientů. Je to prosazení tržních vztahů umožňujících obchodovat se zdravím lidí.

Důchodová reforma, přinášející odchod do důchodu v 63 – 65 letech, minimalizaci důchodu na úroveň životního minima, které by měl garantovat stát. To by mělo být spojeno s povinným pojištěním u soukromých kapitálových společností a spoření si na vlastní důchod.

Bydlení, po uvolnění nájemného zrušení jakékoliv jeho regulace, absolutní přechod na tržní vztahy. Spolu s tím se počítá s odstraněním povinnosti pro pronajímatele poskytnout náhradní byt, se zákazem směny bytu a omezením pravomoci soudů v řešení bytové problematiky.

Pracovní právo. Navrhuje se jeho minimalizace. V podstatě jde o zrušení ochrany zaměstnanců. Návrh ODS by vedl k naprosté devalvaci pracovně právních vztahů.

Zrušení minimální mzdy. Předseda ODS M. Topolánek v rozhovoru pro Právo tvrdil, že zrušení minimální mzdy mnohým lidem umožní naplnit jejich sen – pracovat sice za méně peněz, ale v pružnějším pracovním poměru. Dokonce tvrdil, že se sníží nezaměstnanost, neodpověděl ale, kde při více jak 500.000 nezaměstnaných se najdou volná pracovní místa.

 

 

V “Modré šanci“ jsou i další velmi závažné návrhy:

 

placení školného
zrušení podpory v nezaměstnanosti
zrušení přídavků na děti a sociálních příspěvků
zrušení povinného nemocenského pojištění

Všechno to jsou řešení poplatná základním heslům ODS

Každý se o sebe musí postarat sám

Tržní hospodářství vyřeší vše

 

Volební dokument ODS “Modrá šance“ má dokončit to, co nestihla a proč padla vláda Václava Klause v roce 1997. Zamyslete se nad “Modrou šancí“, než půjdete k příštím volbám..

 

Nepůjdete –li k volbám, dáte možnost Modré šanci

 

 

Z letáčku OV KSČM Prahy 6

{moscomment}

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .