header

CookiesAccept

Upozornění: tato stránka používá cookies a podobné technologie.

Pokud nezměníte nastavení prohlížeče, souhlasíte s tím.

Rozumím

Karafiáty pro soudruha Stalina 2021 Moskva a Praha

Iniciativa Dva karafiáty pro soudruha Stalina shromáždila tentokrát prostředky, aby položila 9500 květů u kremelské zdi.

Zdroj: http://stalinizator.ru/2gvozdiki-23/

I pražané, vděční za osvobození symbolicky vyjádřili svůj dík za záchranu osvobozených národů na místo bývalého pomníku J.V. Stalina na Letné.

 

Z textu iniciativy:

Celistvost a úcta k historii je důležitá pro každou zemi a lidi, kteří nechtějí zaniknout a rozplynout se v čase. Dějiny naší země sahají mnoho staletí do minulosti a v jejich průběhu došlo nejen k velkolepým vítězstvím a velkolepým úspěchům, ale také k neúspěchům a neštěstím. Ale tkanivo dějin je neoddělitelné, všechna ta léta a desetiletí pokrytá potem a krví našich předků a požehnaná neúnavným úsilím o budování a posilování našeho národa.

Žádné z historických období nelze vymazat z národní paměti a odmítnout je jako škodlivé a nepotřebné. Zvláště pokud hovoříme o období nebývalého vzestupu a moci Ruska - období, kdy se poprvé ve své historii na dlouhou dobu stalo jednou ze dvou vedoucích mocností světa - období SSSR, které je neodmyslitelně spjato s postavou samotného Stalina.

...Za Stalina se Sovětský svaz vyvíjel tempem pro svět nedosažitelných, za pouhých 20 let udělal v dějinách nevídaný skok, jenž nám umožnil porazit fašistickou verbež, která shromáždila pod svým praporem hospodářský a vojenský potenciál téměř celé Evropy. Za Stalina byly položeny základy našeho raketového štítu a průlomu do vesmíru. Za Stalina nás kult vědění a práce nutil usilovat o vědu a světové objevy a převratné objevy. Za Stalina, pouhé dva roky po válce, byly lístky zrušeny a začalo každoroční snižování cen. Za Stalina se naše země a náš národ těšily celosvětovému uznání a respektu.

Právě za Stalina, v troskách Říšského sněmu, jsme světu ukázali, jsme ty, kdo se považovali za nadlidi, vykázali na jejich místo!

Proto je nám jeho památka tak drahá a vyzýváme všechny, aby 21. prosince 2021 uctili památku tohoto velkého muže položením dvou rudých karafiátů na jeho hrob nebo na jiná místa ve vašem okolí spojená s jeho jménem.

Partneři:
partneri-kscm
partneri-sckp
partneri-sos
partneri-wdfy
partneri-solidnet
partneri-ceske-mirove-hnutípartneri-festival
partneri-kcp

 partneri-stripkyzesveta

©  Komunistický svaz mládeže

Licence Creative Commons
Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte komerčně 4.0 Mezinárodní License .